Almar Otten tijdens Boekenweek ‘Boekenburgemeester van Deventer’

  •   
Almar Otten

Almar Otten, schrijver van onder andere Blauw Goud, De Afstammeling en Het Ronde Huis, is dit jaar verkozen tot Boekenburgemeester van Deventer.

De auteur is daarmee de opvolger van Özcan Akyol, die de rol in 2014 vervulde. De feestelijke installatie door burgemeester van Deventer Andries Heidema zal morgen, zaterdag 7 maart, plaatsvinden tijdens de opening van de Deventer Boekenweek (voor meer informatie over de Deventer Boekenweek, zie: http://www.deventerboekenweek.nl). Almar Otten zal zijn symbolische rol als burgemeester vervullen tot het einde van de Boekenweek (zondag 15 maart).

De Boekenweek is dit jaar van 7 tot en met 15 maart en heeft als thema ‘Waanzin’.

Over Almar Otten

Almar Otten (1964) woont met zijn vrouw en twee dochters in Deventer, waar hij bij de gemeente werkzaam is. Hij staat bekend als rasverteller en meesterlijk plotbouwer. Eerder publiceerde hij vier delen in de misdaadreeks De Deventer Moordzaken bij uitgeverij ArtNik. Hierna schreef hij De afstammeling (2011), Blauw goud (2012), Jeugdzonde (2013) en Het ronde huis, allen met Lineke Tesinga als hoofdpersoon. Blauw goud werd in 2012 bekroond met de Diamanten Kogel, een jaarlijkse prijs voor het beste, spannende, oorspronkelijk Nederlandstalige boek. Zie ook www.almarotten.com.