De Britse Daniel Cole (1983) werkte als ambulancebroeder. Ragdoll is zijn debuutthriller. Ragdoll maakte van Cole een overnight success story. De rechten werden inmiddels aan meer dan 30 landen verkocht en het zal worden verfilmd voor tv.

3 vragen aan Daniel Cole

Hoe omschrijf je Ragdoll en waar kwamen dit verhaal en de personages vandaan?

Ik had meerdere scenario’s voor tv-series geschreven die waren afgewezen, en Ragdoll was er daar een van. Ik was dol op de personages, het zat vol met popculturele verwijzingen, ik had een verhaal opgezet dat de serie 24 zou doen verbleken, en het belangrijkste: ik vond het grappig. Ik wilde weten hoe het verhaal af zou lopen. Mijn agent omschreef het boek als volgt: ‘Het is als de film Se7en… maar dan grappiger.’

Hoe ervaar je het internationale succes waar het boek tot nu toe op kan rekenen?

Het is een onwerkelijke ervaring, ik geloof dat het allemaal nog niet echt tot me is doorgedrongen. Omdat ik het boek in eerste instantie voor mezelf schreef, was ik verbaasd en gevleid door de reacties van alle internationale uitgevers. We zitten nu op meer dan dertig landen, en ik ben vast en zeker van plan ieder land te bezoeken (of ik er nou welkom ben of niet).

Wat kunnen we hierna van je verwachten?

Een eerste versie van boek 2 is klaar, en ik heb zelfs al hoofdstukken van boek 3 geschreven! Het is ongebruikelijk dat ik zo productief ben, dus nu ik op dreef ben benut ik dat. Boek 2 is voornamelijk het verhaal van Baxter, het gaat over de nasleep van de Ragdoll-zaak. Het is duisterder en grootser van opzet, maar het belangrijkste is dat het een natuurlijk vervolg van het verhaal is. Daarnaast werk ik mee aan de verfilming van Ragdoll.

  •   

Boeken van Daniel Cole

  • ISBN 9789024576005
    In Marionet, het vervolg op bestseller Ragdoll van Daniel Cole, is er een copycat moordenaar aan het werk… 
  • ISBN 9789021021713
    Ragdoll van Daniel Cole is voor lezers met stalen zenuwen, die houden van Samuel Bjørk. Ragdoll was dé verrassing van 2017 en is nu verkrijgbaar in een goedkope mid-price editie
  • ISBN 9789024574988
    'Verslavende topthriller.' **** Algemeen Dagblad