Douglas Preston werd geboren in Cambridge, Massachusetts en groeide op in Wellesley, in dezelfde staat. In 1978 studeerde hij af aan Pomona College in Claremont, California.

Hij trad in dienst bij het American Museum of Natural History in New York, waar hij veel publicaties van het museum begeleidde. Daarnaast schreef hij acht jaar lang columns voor het tijdschrift Natural History.

In 1989 ondernam Preston samen met fotograaf Walter Nelson een reis van duizend mijl en trok hij te paard door de woestijnen van Arizona en New Mexico. Ze volgden de route die de Spaanse ontdekkingsreiziger Coronado in 1540-42 aflegde op zijn zoektocht naar de Zeven Steden van Goud. Een aantal ervaringen van deze reis zijn terug te vinden in De verloren stad, een thriller die Preston samen met Lincoln Child schreef.

In 1988 verhuisde Preston naar Santa Fe, New Mexico, om full-time te kunnen schrijven. Hij woont op een kleine ranch in de bergen, samen met zijn vrouw Christine en hun drie kinderen. Douglas Preston is de broer van Richard Preston, de auteur van Het Killervirus.

Wil je meer weten over Douglas Preston, kijk dan eens op de (Engelstalige) website: http://www.prestonchild.com

Bekijk hier de bibliografie

Douglas Preston

  • De Codex (2005) / The Codex (2004)
  • Dinosaurus Canyon (2006) / Tyrannosaur Canyon (2005) 
  • Goddeloos (2008) /  Blasphemy (2008) 
  • Monster van Florance (2008) /  The Monster of Florence (2008)
  • Krater (2010) / Impact (2010)

Douglas Preston & Lincoln Child

  • De vloek van het oerwoud (1995) / The Relic (1995)
  • Virus (1996) / Mount Dragon (1996)
  • De onderwereld (1998) / Reliquary (1997)
  • Dodelijk tij (1999) / Riptide (1998)
  • De verloren stad (2000) / Thunderhead (1999)
  • IJsgrens (2001) / The Ice Limit (2000)
  • De gruwelkamer  (2002) / The cabinet of curiosities (2002)
  • Kraaienvoer  (2003) / Still Life With Crows (2003)
  • Hellevuur (2004) / Brimstone (2004)
  • Dans des Doods (2005) / Dance of Death (2005)
  • Dodenboek (2006) / The Book of the Dead (2006) 
  • Het Hesle Rad (2008) / The Wheel of Darkness (2007)
  • Duel met de dood (2009) / Cemetery Dance (2009)
  • Koortsdroom (2010) /  Fever Dream (2010)
  • Gideons wraak (2011) / Gideon's Sword (2011)
  • Weerwraak (2011) / Cold Vengeance (2011)
  • Gideons strijd (2012) / Gideon's Corpse (2012)
  • Twee graven (2013) / Two Graves (2012)
  • Wit vuur (2014) / White Fire (2013)
  • Het verdwenen eiland (2014) / The Lost Island (2014)
  • Het blauwe labyrinth (2015) / Blue Labyrinth (2014)
  • Scharlaken kust (2016) / Crimson Shore (2015)
  • Over de ijsgrens (2017) / Beyond the Ice Limit (2016)
  • De verborgen kamer (2017) / The Obsidian Chamber (2016)
  •   

Boeken van Douglas Preston

  • ISBN 9789024574117
    De verdwenen stad is Prestons ooggetuigenverslag van de ontdekking van de eeuw – een verhaal over oude vervloekingen, moderne technologie, een verdwenen cultuur en een dodelijk medisch mysterie.
  • ISBN 9789024559350
    Vindt Pendergast zijn dood gewaande vrouw terug?
  • ISBN 9789024544042
    In Manhattan wordt een gruwelijke ontdekking gedaan: een ondergronds knekelhuis. Er blijken botten te liggen van tientallen slachtoffers, die allen rond 1880 vermoord zijn. Als na een krantenartikel over deze oude misdaden vrijwel identieke nieuwe moorden worden gepleegd, breekt er paniek uit in New York....