John le Carré is geboren in 1931 en studeerde aan de universiteiten van Bern en Oxford. Tijdens de Koude Oorlog werkte hij enige tijd bij de Britse Inlichtingendienst. Al meer dan vijftig jaar schrijft John le Carré romans die onze tijd karakteriseren, van zijn buitengewone romans over de Koude Oorlog tot zijn indrukwekkende schildering van de ‘War on Terror’ in zijn meest recente roman Een broze waarheid. Dit voorjaar keken 1.2 miljoen mensen naar de spectaculaire tv-serie The Night Manager.

Foto: Nandav Kandar

Bekijk hier de bibliografie
  • De naïeve en sentimentele minnaar (1971) / The Naïve and Sentimental Lover (1971)
  • Spion verspeeld (1979) / The Looking-Glass war (1965)
  • Spion van nobel bloed (1985) / The Honourable Schoolboy (1977)
  • De lokvogel (1987) / The Little Drummer Girl (1983)
  • Spion aan de muur (1988) / The Spy who Came in from the Cold (1963)
  • Een kleine stad in Duitsland (1989) / A Small Town in Germany (1968)
  • Het Rusland huis (1989) / The Russia House (1989)
  • Edelman, bedelman, schutter, spion (1990) / Tinker, Tailor, Soldier, Spy (1974)
  • Smiley's prooi (1990) / Smiley's People (1979)
  • De laatste spion (1991) / The Secret Pilgrim (1991)
  • Een volmaakte spion (1991) / A Perfect Spy (1986)
  • Voetsporen in de sneeuw (1992) / A Murder of Quality (1962)
  • De ideale vijand (1994) / The Night Manager (1993)
  • Vrij spel (1995) / Our Game (1995)
  • De kleermaker van Panama (1997) / The Tailor of Panama (1996)
  • Telefoon voor de dode (1999) / Call for the Dead (1961)
  • De ondraaglijke vrede (1999) / The Unbearable Peace (1991)
  • Single & Single (1999) / Single & Single (1999)
  • De toegewijde tuinier (2001) / The Constant Gardener (2001)
  • Absolute vrienden (2003) / Absolute Friends (2003)
  • De luistervink (2006) / The Mission Song (2006)
  • Aangeschoten wild (2008) / A Most Wanted Man (2008)
  • Ons soort verrader (2010) / Our Kind of Traitor (2010)
  • Tinker, Tailor, Soldier, Spy (2011) / Tinker, Tailor, Soldier, Spy (1974) - heruitgave
  • Een broze waarheid (2013) / A Delicate Truth (2013)
  • Een duiventunnel (2016) / The Pigeon Tunnel (2016)
  • Een erfenis van spionnen (2017) / A Legacy of Spies (2017)
  •   

Boeken van John le Carré

  • ISBN 9789041712561
    Spanning, ontroering en opwinding volgen elkaar in snel tempo op in deze meesterlijk geschreven thriller waarin een minister van Buitenlandse Zaken met een bedenkelijke reputatie in het geheim een actie tegen jihadistische terroristen op de Rots van Gibraltar voorbereidt.

    'Een uitstekende politieke...
  • verhalen uit mijn leven

    ISBN 9789024571604
    Ontdek de man achter de bestsellerauteur John le Carré
  • filmeditie

    ISBN 9789024551712
    Hoe dieper je wroet, hoe vuiler je handen

    Aanvankelijk is Jonathan Pine niet meer dan een doorsnee nachtmanager in een chic hotel. Maar als één enkele poging informatie door te spelen naar de Britse autoriteiten – over een internationale ondernemer in het hotel die zich bezighoudt...
  • ISBN 9789041712097
    Tessa Quayle wordt dood in een auto aan de oever van het Turkanameer in Kenia aangetroffen. Van Tessa's reisgenoot, de Afrikaanse arts Arnold Bluhm, is geen spoor te bekennen. Tessa's veel oudere echtgenoot, een Brits diplomaat op de ambassade in Nairobi, onderneemt een zoektocht naar de moordenaars...
  • ISBN 9789021015699
    Perry en Gail, een jong verliefd Engels stel, gaan voor een droomvakantie naar het Caribische eiland Antigua. In het beachresort komen ze een charismatische Russische vijftiger tegen. Dima is miljonair, heeft een eigen schiereiland, een Rolex bezet met diamanten, en... hij wil met Perry tennissen. Dima...