De Amerikaanse schrijver Terry Goodkind (1948) werd geboren in Omaha Nebraska. Al van jongs af aan was hij gek op schrijven. Na de kunstacademie was Terry onder andere werkzaam als timmerman, natuurkunstenaar en vioolbouwer, maar na verloop van tijd besefte hij dat schrijven zijn echte passie was.

Lezen heeft Terry altijd moeite gekost, omdat hij dyslectisch is. Dit maakte hem een langzame lezer, en ook maakte hij veel schrijffouten. Op school werd hij uitgelachen en belachelijk gemaakt door leraren die zijn probleem niet herkenden. Desondanks bleef Terry lezen. Hij deed dit echter stiekem, zodat volwassenen hem er niet belachelijk mee konden maken. Tijdens het lezen verloor hij zich in andere werelden. Dit voelde hij niet als lezen, want bij lezen, dacht hij, hoorden saaie verhalen. Hij las niet, hij ervoer een soort 'verhalenmagie'.

Naarmate hij ouder werd, ging Terry steeds minder lezen. Wel bleef hij verhalen verzinnen, maar deze zette hij nooit op papier, bang als hij was om te veel spelfouten te maken. In het laatste jaar van de middelbare school kreeg Terry een lerares Engels die hem niet belachelijk maakte. Ze las de verhalen die hij als opdracht bij haar inleverde en stimuleerde hem om te blijven schrijven. Ze leerde hem ook hoe hij zijn schrijven kon verbeteren.

Tegenwoordig woont Terry Goodkind in Maine - in een huis dat hij zelf heeft gebouwd met zijn vrouw Jeri - en is fulltime schrijver. In zijn vrije tijd trekt hij er graag op uit, de wilde natuur in. De natuur die hem inspireert in zijn werk.

Bekijk hier de bibliografie

De Wetten van de Magie

  • De aflossing ( Proloog, 2003) / Debt of Bones (2002)
  • 1 Het zwaard der waarheid (1995) / Wizard's Fist Rule (1994)
  • 2 Steen der tranen (1996) / Stone of Tears (1995)
  • 3 De Bloedbroederschap (1998, 2004) / Blood of the Fold (1996)
  • 4 Tempel der winden (1998) / Temple of the Winds (1997)
  • 5 Ziel van het vuur (2000) / Soul of the Fire (1999)
  • 6 Zuster van de duisternis (2001) / Faith of the Fallen (2000)
  • 7 Zuilen der schepping ( 2002) / The Pillars of Creation (2001)
  • 8 Het weerloze rijk ( 2004) / Naked Empire (2003)
  • 9 Ketenvuur (2005) / Chainfire (2005)
  • 10 Fantoom (2006) / Phantom (2006)
  • 11 De ongeschreven wet (2008) /  Confessor (2007)

In Richard en Kahlan

  • 1 De omen machine (2011) / The Omen Machine (2011)
  • 2 Het derde koninkrijk (2013) / The Third Kingdom (2012)
  • 3 Verscheurde zielen (2014) / Severed Souls (2014)
  • 4 Oorlogshart (2015) / Warheart (2015)

Overig:

  • De wet van negen (2009) / The Law of Nines (2009)
  • De eerste biechtmoeder - De legende van Magda Searus 1 (2012) / The First Confessor - The Legend of Magda Searus 1(2012)
  •   

Boeken van Terry Goodkind

  • ISBN 9789024578733
    Gebonden editie van Maîtresse van de Dood, het eerste deel van Terry Goodkinds gloednieuwe trilogie De Kronieken van Nicci. Het is gebaseerd op een van de meest geliefde personages uit zijn wereldwijde succesreeks De Wetten van de Magie, en de daaropvolgende...
  • ISBN 9789024576524
    Maîtresse van de Dood is het eerste deel van Terry Goodkinds gloednieuwe trilogie De Kronieken van Nicci en is gebaseerd op een van de geliefdste personages uit zijn wereldwijde succesreeks De Wetten van de Magie en de daaropvolgende Richard...
  • ISBN 9789024572892
    Oorlogshart is de spannende conclusie van Terry Goodkinds epische fantasy-reeks De Wetten van de Magie en de daaropvolgende Richard & Kahlan-romans. Dit is het allerlaatste boek in het verhaal dat begon met Het Zwaard van de Waarheid.
  • ISBN 9789024568840
    Het einde van een tijdperk: het allerlaatste deel van De Wetten van de Magie van Terry Goodkind. Oorlogshart is de spannende conclusie van Terry Goodkinds epische fantasy-reeks De Wetten van de Magie en de daaropvolgende Richard & Kahlan-romans. Na meer...
  • een Richard & Kahlan roman

    ISBN 9789024568581
    Met zijn magistrale epos De Wetten van de Magie wist Terry Goodkind wereldwijd miljoenen lezers aan zich te binden. In de boeken van Richard & Kahlan vervolgt Goodkind de belevenissen van de hoofdrolspelers uit De Wetten: de avonturier Richard Rahl, de Zoeker, en zijn geliefde Kahlan Amnell. Verscheurde...
  • de derde wet van de magie

    ISBN 9789024566105
    Terry Goodkind creëerde met Richard Cypher een van de meest memorabele helden uit de moderne fantasy. Over hem en zijn geliefde Kahlan gaat dit epos - De Wetten van de Magie - dat over de hele wereld inmiddels miljoenen lezers aan zich wist te binden.
    De Bloedbroederschap, het verbond van fanatieke,...
  • een Richard & Kahlan roman

    ISBN 9789024566143
    Met zijn magistrale epos De Wetten van de Magie wist Terry Goodkind wereldwijd miljoenen lezers aan zich te binden. In de boeken van Richard & Kahlan vervolgt Goodkind de belevenissen van de hoofdrolspelers uit De Wetten: de avonturier Richard Rahl, de Zoeker, en zijn geliefde Kahlan Amnell. Het Derde...
  • ISBN 9789024561988
    Richard en Kahlan in een nieuwe Omen Machine.
  • de legende van Magda Searus

    ISBN 9789024560387
    DE EERSTE BIECHTMOEDER DE LEGENDE VAN MAGDA SEARUS TERRY GOODKIND EEN NIEUW AVONTUUR IN DE WERELD VAN DE WETTEN VAN DE MAGIE! Met de elf boeken omvattende serie De Wetten van de Magie wist Terry Goodkind wereldwijd miljoenen lezers aan zich te binden. Hoofdrolspelers Richard Rahl en Kahlan Amnell...
  • ISBN 9789024551453
    HET VERVOLG OP DE WETTEN VAN DE MAGIE! DE TERUGKEER VAN RICHARD EN KAHLAN Met De Wetten van de Magie wist Terry Goodkind over de hele wereld miljoenen lezers aan zich te binden. Niet in de laatste plaats vanwege de innemende avonturier Richard Rahl en zijn geliefde Kahlan Amnell. Dit boek,...
  • de 11e wet van de magie

    ISBN 9789024528257
    De toekomst van het laatste restje vrije mensen is gehuld in inktzwarte duisternis; ze staan op het punt door het kwaad te worden overweldigd en zijn onmachtig de komst van een wrede nieuwe wereld te voorkomen. En Richard? Hij gaat gebukt onder het feit dat zelfs hij machteloos is. Bovendien...
  • de tiende wet van de magie

    ISBN 9789024522415
    Kahlan Amnell ontwaakte op een goede dag zonder zich haar naam te herinneren, zonder verleden, nu is zij de gevaarlijkste vrouw ter wereld en de grote liefde van Richard Cypher, de Zoeker. Die speurt met grote gedrevenheid naar haar, naar zijn Kahlan, die blijkbaar voor de rest van de wereld...
  • de negende wet van de magie

    ISBN 9789024510245
    Als Richard Cypher, de Zoeker, weer bij zijn positieven komt nadat hij op het slagveld ernstig gewond is geraakt, constateert hij tot zijn verbijstering dat zijn geliefde Kahlan spoorloos is. Sterket nog: niemand kan zich haar herinneren - het is alsof ze nooit heeft bestaan! Pers
  • de zevende wet van de magie

    ISBN 9789024550517
    Avonturier en minnaar, vluchteling en jager, in elk opzicht een rechtvaardig mens, dit alles is Richard Cypher, de Zoeker. Over hem en zijn geliefde Kahlan gaat dit epos - de Wetten van de Magie - dat, spannend en aangrijpend tegelijk, over de gehele wereld miljoenen aan zich wist te binden. De...
  • de achtste wet van de magie

    ISBN 9789024561629
    Inmiddels is Richard Cypher een legendarische krijger, die met zijn vrouw Kahlan heeft gevochten tegen magische krachten, machtige vijanden en zelfs de elementen. Nu is hij vergiftigd. Om het weermiddel in handen te krijgen, moet hij het opnemen tegen barbaarse invallers en - een feit dat hem bijna...
  • de vijfde wet van de magie

    ISBN 9789024555888
    Avonturier en minnaar, vluchteling en jager, in elk opzicht een rechtvaardig mens, dit alles is Richard Cypher, de Zoeker. Over hem en zijn geliefde Kahlan gaat dit epos - de Wetten van de Magie - dat, spannend en aangrijpend tegelijk, over de hele wereld miljoenen aan zich wist te binden. Richard...
  • de zesde wet van de magie

    ISBN 9789024555987
    Avonturier en minnaar, vluchteling en jager, in elk opzicht een rechtvaardig mens, dit alles is Richard Cypher, de Zoeker. Over hem en zijn geliefde Kahlan gaat dit epos - De Wetten van de Magie - dat, spannend en aangrijpend tegelijk, over de hele wereld miljoenen aan zich wist te binden. Een...
  • proloog van de wetten van de magie

    ISBN 9789024556489
    Voor de miljoenen lezers die wereldwijd de boeken van Terry Goodkind in hun hart sloten, is De Aflossing de onmisbare proloog, die zich afspeelt tientallen jaren voorafgaand aan de avonturen van Richard Cypher en zijn geliefde Kahlan in De Wetten van de Magie. De Aflossing is in elk opzicht...
  • de eerste wet van de magie

    ISBN 9789024557226
    Sinds de verdeling van het land in drie afzonderlijke naties, is Westland vrij gebleven van de smetten van tovenarij. Totdat de ontdekking van het zwaar verminkte stoffelijk overschot van de vader van Richard Cypher het begin inluidt van een nieuw tijdperk, van de vervulling van een eeuwenoude profetie....
  • de tweede wet van de magie

    ISBN 9789024557325
    Richard Cypher, de Zoeker, heeft geen andere keus dan zijn geliefde Kahlan in de steek te laten. Immers, zijn persoonlijke magie zal hem doden, tenzij hij zich volledig overgeeft aan de Zusters van het Licht, hen volgt naar het verre Paleis van de Profeten en Kahlan achterlaat. En Kahlan? Zij probeert...
  • de derde wet van de magie

    ISBN 9789024557424
    De Bloedbroederschap, het verbond van fanatieke, nietsontziende anti-magiërs, is een formidabele tegenstander. Dat ondervindt Richard Cypher, de Zoeker, als hij een driedubbele taak moet volbrengen: de gevreesde Jagang verslaan, zijn geliefde Kahlan redden en de poort naar de Oude Wereld sluiten....
Volg Terry Goodkind