Yvonne van den Berg op de shortlist voor Het Beste Groninger Boek

  •   
De viool van mijn moeder

Het boek De viool van mijn moeder van Yvonne van den Berg is genomineerd voor Het Beste Groninger Boek! Uit een totaal van 49 titels koos de jury tien boeken uit voor de shortlist, vijf in de categorie ‘fictie’ en vijf in de categorie ‘non-fictie’. De prijs wordt op 1 november uitgereikt tijdens Het Grote Gebeuren, een festival voor lezers, dichters en schrijvers.

De vioool van mijn moeder – Yvonne van den Berg
In de wereld van de jonge Else is een loodzwaar geheim: haar moeder komt uit een NSB-gezin. Terwijl ze opgroeit, wordt de onuitgesproken spanning tussen haar en haar moeder steeds groter. Else zoekt haar toevlucht in klassieke muziek en haar dwarsfluit. Dan vindt ze een oude, verwaarloosde viool op zolder – die moet van haar moeder zijn, maar waarom speelt zij niet meer? Vele jaren later heeft Else pas de moed om het verleden van haar familie te onderzoeken. En pas wanneer haar moeder overleden is, vindt ze begrip en rust.

Lees een fragment.

Met deze roman breekt Yvonne van den Berg (1955) haar familiegeheim open. Na haar conservatoriumstudie dwarsfluit en piano speelde zij in diverse ensembles en gaf ze les aan conservatoria. Later maakte ze carrière als beleidsmaker en organisator binnen de muziekwereld. Sinds 2000 is ze verantwoordelijk voor de programmering van de klassieke concerten in De Oosterpoort in Groningen.

‘Een heel knap en emotioneel relaas.’ – Eric Bos, schrijver en beeldend kunstenaar

‘Verteld door iemand die de muziek echt van binnenuit kent. Heel invoelbaar.’ – Eleonore Pameijer, fluitiste

Bekijk de trailer

De viool van mijn moeder – Yvonne van den Berg
Paperback | 240 pagina’s | € 17,95

Bestel bij Boekenwereld.com