Bestseller Inferno van Dan Brown binnen maand herdrukt

  •   
Inferno: de nieuwe thriller van Dan Brown

Inferno, de nieuwste thriller van Dan Brown, domineert sinds de verschijning op 14 mei jl. de Bestseller Top 60, het wekelijkse overzicht met de bestverkochte boeken van Nederland. De verkoop verloopt dusdanig goed, dat de eerste oplage van 300.000 exemplaren bijna uitverkocht is en Inferno binnen een maand na verschijning herdrukt zal worden.

In de aanloop naar de wereldwijde release van Inferno heeft Uitgeverij Luitingh-Sijthoff uitgebreid campagne gevoerd om de nieuwe thriller van Dan Brown onder de aandacht te brengen, met als hoogtepunt een booklaunch op 14 mei met twee mysterieuze pestdokters op Amsterdam Centraal Station. Daarnaast gaf Dan Brown afgelopen week enkele exclusieve interviews aan de Nederlandse pers in Florence, een van de steden die een belangrijke rol speelt in het boek.

De eerste druk van Inferno verscheen in Nederlandse vertaling bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff in een oplage van 300.000 exemplaren. Dankzij de overweldigende belangstelling voor het boek wordt de tweede druk al vier weken na verschijning opgelegd. Tegelijk met de paperbackeditie is ook een luxe gebonden editie verschenen, die binnen twee weken uitverkocht was. Ook deze editie zal herdrukt worden.

Directeur-uitgever Geneviève Waldmann is blij verrast met het succes in Nederland en Vlaanderen: ‘Boekverkopers en lezers hebben deze bijzondere titel van Dan Brown, waarin kunst, literatuur en spanning zijn samengebracht, op geweldige wijze omarmd.’

Dan Brown (1964) brak tien jaar geleden wereldwijd door met zijn bestseller De Da Vinci Code. In Inferno is opnieuw de hoofdrol weggelegd voor professor Robert Langdon, bekend van De Da Vinci Code, Het Bernini Mysterie en Het Verloren Symbool. Van Inferno werden sinds 14 mei al tussen de negen en tien miljoen boeken verkocht in 12 landen.