Boek van de maand

Boek van de Maand oktober: Het schandaal van Venetië – Jonathan Holt


oktbanner
Boek van de maand

Dit jaar bestaat uitgeverij Luitingh-Sijthoff 25 jaar! Om dit te vieren lichten we elke maand een boek uit. Dit boek is dan Het Boek van de maand.

Het Boek van de Maand is een maand lang met korting verkrijgbaar. Elke maand een nieuw Boek van de maand in prijs verlaagd, dus een heel jaar lang boekenvoordeel! De boeken die Boek van de Maand zijn worden steeds op de eerste van de maand bekend gemaakt. Benieuwd welk boek er dus in april Boek van de Maand is? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Uitgeverij Luitingh-Sijthoff is in 1989 ontstaan uit een fusie tussen A. W. Sijthoff’s Uitgeversmaatschappij (opgericht in 1851) en Uitgeverij Luitingh (opgericht in 1947). Uitgeverij Luitingh-Sijthoff is onderdeel van VBKU uitgevers.


Boek van de Maand oktober

Het Boek van de Maand oktober ss Het schandaal van Venetië, deel twee in de Carnivia-trilogie van Jonathan Holt. Deze razendspannende thriller is alleen in oktober te koop van € 19,95 voor € 16,95! Het e-book is tijdelijk verkrijgbaar van € 14,99 voor € 7,99.

Paperback | 384 pagina’s | 978 90 218 0863 5 | € 16,95 | e-book € 7,99
Verschenen: september 2014

Bestel hier.
Boek van de Maand oktober

Het schandaal van Venetië – Jonathan Holt

Een Amerikaans meisje wordt gekidnapt in Venetië. Op Carnivia.com verschijnt ze in een angstaanjagend filmpje. Wie hebben haar ontvoerd en wat is de achterliggende boodschap?
Kat Tapo, kapitein van de carabinieri, en Holly Boland, tweede luitenant van het Amerikaanse leger, werken samen in een race tegen de klok om haar te bevrijden. Hoe meer ze ontdekken, hoe duisterder de zaak wordt – net zo troebel als het water in de kanalen van Venetië. Een smerig geheim van machtige mannen dreigt aan het licht te komen.

Het schandaal van Venetië is een actuele thriller over mensenrechten en omstreden verhoortechnieken die wereldwijd worden toegepast door de Amerikaanse overheid.

Lees een fragment.


Boek van de Maand september

Het Boek van de Maand september was Nemesis van Xenia Kasper!

Paperback | 352 pagina’s | 978 90 218 0968 7 | € 16,95 | e-book € 7,99
Verschenen: augusutus 2014

Bestel hier of download als e-book.

Nemesis – Xenia Kasper

boek van de maand
Maja van Tijl is misdaadverslaggever met een eigen televisieprogramma. Als ze terugkomt van een lange reis blijkt haar voicemail vol te zijn gelopen met berichten van haar beste vriendin Tina. Zij is wanhopig omdat haar nichtje spoorloos is verdwenen en heeft Maja’s hulp nodig.
Maja duikt meteen in de zaak en komt erachter dat er al eens eerder meisjes in het chique Gooi zijn verdwenen. Het wordt snel duidelijk dat alle verdwenen meisjes iets gemeen hebben en Maja raakt er steeds meer van overtuigd dat er een seriemoordenaar rondloopt. Te midden van prachtige villa’s, succesvolle bn’ers en ambitieuze artsen probeert Maja achter het geheim van de rijke regio te komen.
De intriges en ontwikkelingen in Nemesis volgen elkaar in hoog tempo op en het verhaal vol moord, lust en gruwelijkheden boeit tot en met de choquerende ontknoping.

Donderdag 28 augustus werd Nemesis van Xenia Kasper feestelijk gepresenteerd in Cafe Blaer in Blaricum. Bij de presentatie waren RTL Boulevard en Shownieuws aanwezig om te filmen. Bekijk het item bij RTL Boulevard hier terug. Het item van Shownieuws vind je hier.

Dinsdag 2 september was Xenia te gast bij RTL Late Night. Bekijk de uitzending hier terug. Donderdag 11 september was Xenia te bewonderen in Koffietijd. Dat item kun je hier terugkijken.

‘Xenia Kasper biedt de lezer een sterke thriller vol passie en dodelijke jaloezie: snel verteld, opwindend, origineel en spannend tot het eind.’ – Crimezone over Ongeremd

Xenia Kaspers eerste thriller Chimaera was direct na publicatie een succes en stond weken in de Bestseller 60. Daarna verscheen het meermaals herdrukte Ongeremd. Xenia Kasper is manager van bekende entertainers.


Boek van de Maand juli

Het Boek van de juli is de nieuwe Mo Hayder: Wolf! Alleen in de maand juli is dit boek te koop van € 19,95 voor slechts € 16,95! Het e-book is te koop van € 14,99 voor € 7,99. Sla dus je slag deze maand en koop de nieuwe Mo Hayder extra voordelig!

Wolf – Mo Hayder

Paperback | 368 pagina’s | 978 90 245 6486 6 | € 16,95 | e-book € 7,99
Verschenen: juli 2014

Bestel hier of download als e-book.

Wolf – Mo Hayder

Boek van de Maand‘Ik geloof, voor zover ik het kan horen, dat óf mijn dochter óf mijn vrouw net is aangevallen. Ik weet niet wat er nu gebeurt. Het huis is stil.’

Veertien jaar geleden werden twee verliefde tieners meedogenloos vermoord in een verlaten bos. De dader bekende schuld en ging de gevangenis in.
De herinneringen aan die moord spelen een gezin nu nog steeds parten. En in hun afgelegen huis op de heuvel keert de nachtmerrie terug…
Mo Hayder vestigde in één klap haar reputatie met de angstaanjagende thriller Vogelman. Later volgden De behandeling, Tokio, Duivelswerk, Ritueel, Huid, Diep, Rot en Poppenspel.
Wolf is Hayders zevende boek met rechercheur Jack Caffery in de hoofdrol.

‘O, wat hou ik toch van Mo Hayder! Wolf brengt ons terug bij Jack Caffery, en het interessante is dat hij een heel andere persoon is geworden dan de man die we al die jaren geleden hebben leren kennen. Het is echt moeilijk om een personage langzaam te laten groeien, en ik denk dat Mo dat prachtig heeft gedaan. Er wordt ook aardig in gemoord, hoor. En er is een ingenieuze twist, wat je van Mo kunt verwachten.’ – Karin Slaughter


Boek van de Maand juni

Het Boek van de Maand juni is De Lessen van Loki van Joanne Harris. Een magisch verhaal van de auteur van Chocolat. Alleen in de maand juni koop je dit boek voor slechts € 12,50 in plaats van € 14,95. Het e-book is te koop voor € 7,99.

De Lessen van Loki – Joanne Harris

Paperback | 288 pagina’s | 978 90 245 6381 4 | € 12,50 | e-book € 7,99
Verschenen: juni 2014

Bestel hier of download als e-book.

De Lessen van Loki – Joanne Harris

Loki-3D‘Bekijk alles van de zonnige kant. Als er geen zonnige kant is… kijk de andere kant op.’
Aldus Loki, de ultieme bedrieger die instrumentaal is in de ondergang van Asgard, het Noorse godenrijk. In zijn lessen doorloopt Loki zijn levensverhaal, hoe hij door de onderwereld van Chaos werd gerekruteerd, hoe hij in opdracht van zijn eenogige meester Odin een reeks dubieuze opdrachten uitvoert, tot en met zijn uiteindelijke verraad van de goden en de val van het mythische Asgard.

Joanne Harris schiep een wonderlijke wereld, herkenbaar als de Noorse godenwereld, maar met een toonzetting waarbij de goden worden opgevoerd als eigentijdse personages, van streetwise tot erudiet en semi-intellectueel, van spiritueel tot filosofisch. Het resultaat is een intelligente mix van mythen en folklore, metaforen en aforismen, bruisend van mystiek.

‘Dit uitstapje van de auteur van Chocolat naar het terrein van de mythologie is levendig en vol dikke pret.’ – The Sunday Times

‘(…) sappig, grandioos en melancholiek.’ – The Financial Times


Boek van de Maand mei

Het Boek van de Maand mei is De boekenapotheek aan de Seine van Nina George. Alleen in de maand mei kost dit prachtige boek geen € 18,95 maar slechts € 14,95! Het e-book van dit Boek van de Maand kost deze maand slechts € 7,99 in plaats vaan € 12,99.

De boekenapotheek aan de Seine – Nina George

Paperback | 336 pagina’s | 978 90 218 1003 4 | € 14,95 | e-book € 7,99
Verschenen: mei 2014

Bestel hier of download als e-book.

De boekenapotheek aan de Seine

Boekenapotheek Boek van de Maand
Boeken als medicijn

In zijn boekenapotheek in Parijs – een schip op de Seine – verkoopt boekhandelaar Jean Perdu romans als medicijn voor de kwalen van het leven. Hij weet precies welk boek geschikt is voor een ander. De enige die hij niet kan genezen is zichzelf. Eenentwintig jaar geleden verliet zijn Provençaalse geliefde Manon hem terwijl hij nog sliep. Ze liet een brief achter – die Perdu nooit durfde te lezen. Tot deze zomer. De zomer die alles verandert. Jean Perdu gaat op reis over de rivier naar het hart van de Provence, naar zijn herinneringen en terug naar het leven.

Quotes over het Boek van de Maand

De boekenapotheek aan de Seine is door boekhandelaren lovend ontvangen. Lees hieronder enkele quotes.

‘Ik heb De boekenapotheek aan de Seine met heel veel plezier gelezen. In één woord “prachtig”, heb op het laatst toch nog een traantje moeten wegpinken. Een aanrader voor mijn klanten!’
Milly Berg Boekhandel Osinga – Nunspeet

‘Wat een mooi boek!! Ik heb van het begin tot het einde genoten. Warm, sfeervol, liefdevol. Terwijl hier de regen met bakken uit de hemel viel, heb ik mij in het boek verstopt en gelezen over… “afscheid als een nieuw begin”, en “gesprekken met de boeken waren hem genoeg.. langzamerhand was hij ze hoger gaan schatten dan mensen.” En meer van dit soort filosofische wijsheden en observaties. Prachtig, prachtig!! Ik ga iedereen met dit boek op vakantie sturen!’
Riekje Berndsen – Boekhandel Polman – Bemmel

‘Met heel veel plezier het boek De boekenapotheek aan de Seine gelezen. Een warm verhaal over verloren vriendschap, maar ook over nieuwe vrienden, het verwerken van verdriet maar ook genieten van het prachtige Franse landschap. En wat boeken, met als rode draad een dagboek, kunnen betekenen. Kortom een heerlijke roman die ik zeker zal aanbevelen in de boekwinkel waarin ik werk.’
Marijke Maarse – Boekhuis Aalsmeer

‘Dit weekend heb ik De boekenapotheek aan de Seine gelezen; wat een schitterend liefdesverhaal. Normaal gesproken schiet ik op een zondagmiddag wel door zo’n boek heen, maar dit dwong me tot slow-reading en dat terwijl je toch ook weer een achtbaan aan emoties toegeworpen krijgt. Mooi geschreven, gedachten die je zelf ook weer aan het denken zetten en het probleem van ‘Heler, genees uzelf!’, in een woord genieten!’
Ingrid van Loon – The ReadShop Rheden

 


Boek van de Maand april

Het Boek van de Maand april is Lexicon van Max Barry! Deze maand kost dit absurd goede boek geen € 19,95 maar slechts € 16,95! Download het e-book alleen in april voor slechts € 7,99, daarna kost het e-book € 12,99.

Lexicon – Max Barry

Paperback | 432 pagina’s | 978 90 245 6403 3 | € 16,95
Verschenen: april 2014

Bestel Lexicon

Lexicon

Boek van de Maand Lexicon
WOORDEN ZIJN WAPENS

Hou je van honden of katten?
Wat is je lievelingskleur?
Kies een getal tussen nul en honderd.
Hou je van je familie?
Waarom heb je het gedaan?

Wil Parke wordt in een wc-ruimte van een vliegveld bruut overmeesterd door twee mannen. Ze stellen hem een reeks vreemde vragen en beweren dat hij de sleutel is tot een geheime strijd waar hij niets van weet, en dat hij `immuun’ is.

Straatschoffie Emily Ruff wordt gerekruteerd door een exclusieve school waar leerlingen les krijgen in overtuigingskracht. Ze leren woorden te gebruiken als wapens. De besten worden ‘dichters’ en gaan werken voor een sinistere organisatie. Al snel is Emily het grootste talent – totdat ze een catastrofale fout maakt: ze wordt verliefd.

Nieuwsgierig? Wij dagen je uit dit fragment te lezen er vervolgens niet meer te stoppen!

‘Dichterbij de perfecte thriller kom je niet: LEXICON is slim, grappig en razendsnel.’ – TIME

‘Ik daag iedereen uit om de eerste bladzijde te lezen en dan niet door te gaan tot de laatste.’ – Lev Grossman, schrijver van Codex

‘Absoluut een eersteklas, spannende thriller. De lezers leven mee met de overtuigende personages en slaan de bladzijden om tot het bevredigende slot.’ – BOOKLIST

Bekijk de trailer van Lexicon


Boek van de Maand maart

Het Boek van de Maand maart is Brooklyn Girls van Gemma Burgess. De hele maand maart kost Brooklyn Girls geen € 17,95 maar € 14,95! Waar zat ook al weer de dichtsbijzijnde boekhandel?
Ook het e-book van Brooklyn Girls 1 Pia is in maart extra voordelig geprijsd! Niet de gebruikelijke € 9,99 dient te worden neergeteld voor dit Boek van de Maand maar slechts € 7,99!

Brooklyn Girls – Gemma Burgess

Paperback | 304 pagina’s | 978 90 218 1943 4 | € 14,95
Verschenen: februari 2014

Bestel dit boek

Boek van de Maand Brooklyn Girls

Boek van de Maand
Het leven begint bij 22!
Pia Keller is net afgestudeerd en heeft dringend werk nodig. In een opwelling koopt ze op de Brooklyn Flea Market een knalroze food truck. Ze leent iets te veel geld van een iets te louche kerel en begint haar eigen cateringbedrijf: SkinnyWheels (zie de banner bovenaan).
Pia werkt keihard om SkinnyWheels tot een succes te maken. Maar dat wordt alleen maar ingewikkelder door een gebroken hart, een ex-collega die uit is op haar businessplan, wilde feesten, wraak, een gevangenisstraf – en niet te vergeten alle ups en downs van haar vier huisgenoten Julia, Coco, Madeleine en Angie.

Nieuwsgierig? Lees hier het eerste hoofdstuk van het Boek van de Maand!

Gemma Burgess

Boek van de Maand
Gemma Burgess is geboren in Australië. Ze groeide op in Hong Kong en Singapore en werkte tien jaar als copywriter in de reclamewereld in Londen. Nu woont ze in New York.
Gemma Burgess is gek op hamburgers, wodka, new wave music en nieuwe kleren. Meer informatie vind je op www.gemmaburgess.com

 


Boek van de Maand februari

Het Boek van de Maand februari was Het Rosie Project van Graeme Simsion.

Lees het e-book van Het Rosie Project! Download je nieuwe favoriete boek vandaag nog!

Het Rosie Project – Graeme Simsion

Paperback | 288 pagina’s | 978 90 218 0871 0 | € 17,95
Verschenen: oktober 2013

Bestel dit boek of download het e-book.

Het Rosie Project

Boek van de maand

In Het Rosie Project ontmoeten we de autistische Don Tillman, hoogleraar genetica. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden. Dan komt Rosie in zijn leven: verre van perfect, en ook intelligent en mooi. En ze is op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen…

Het Rosie Project is werkelijk een must read voor iedereen, jong, oud, man of vrouw. Het maakt niet uit, echt iedereen moet dit boek lezen! De filmrechten zijn inmiddels verkocht aan Sony Pictures. Het beloofd een hilarische film te worden!

Lees het eerste hoofdstuk van het Boek van de Maand februari.

Graeme Simsion

De Australiër Graeme Simsion werkte als consultant maar verkocht zijn bedrijf om fulltime schrijver te worden. Met zijn debuutroman Het Rosie Project verovert hij de wereld. De filmrechten zijn verkocht aan Sony Pictures. Simsion is getrouwd en heeft twee kinderen.
Hij twitterde onlangs dat hij Het Rosie Project deel twee heeft ingeleverd bij zijn Australische uitgever.
UpdateInmiddels is bekend geworden dat Luitingh-Sijthoff de rechten voor het vervolg op Het Rosie Project heeft geacquireerd en dit boek waarschijnlijk in het najaar van 2014 of het voorjaar van 2015 zal uitgeven.

Al fan van Het Rosie Project? Like de Rosie-pagina op Facebook.com.

Heb jij Het Rosie Project al gelezen? Twitter mee op #HetRosieProject.

 

Trailer van Het Boek van de Maand Het Rosie Project


NB. De ambassadeursactie is inmiddels afgelopen – Het Rosie Project Boek van de Maand februari.


Boek van de Maand januari

Het Boek van de Maand januari was Ga nooit terug van Lee Child.

boek van de maand

Na een moeizame tocht vanuit South Dakota is Jack Reacher eindelijk in Virginia aangekomen. Zijn doel: het oude hoofdkwartier van de 110th mp Special Unit – zo ongeveer het enige thuis dat hij ooit gekend heeft.
Waarom? Hij wil de nieuwe commandant van de eenheid, majoor Susan Turner, mee uit eten vragen. Hij vond haar stem over de telefoon aantrekkelijk. Maar de officier in het kantoortje van de commandant is geen vrouw. Waar is Susan Turner?
Jack Reacher wordt met twee onthutsende zaken geconfronteerd, de ene nogal gewelddadig, de andere te persoonlijk om over na te denken. Krijgt hij – of iemand anders – spijt van zijn besluit om terug te gaan?

Lees hier het eerste hoofdstuk.

Lee Child is winnaar van de prestigieuze Diamond Dagger Award 2013.

Ga nooit terug – Lee Child

Paperback | 394 pagina’s | 978 90 245 6190 2 | € 19,95
Verschenen: september 2013

Bestel dit boek of download het e-book.

In 2012 werd Voltreffer van Lee Child verfilmd als Jack Reacher met Tom Cruise als Jack Reacher. Bekijk hier de trailer.


Trailer van de hollywoodfilm Jack Reacher met Tom Cruise als Jack Reacher.

Ben je al fan van Luitingh-Sijthoff op Facebook?