De terugkeer van Fitz in De Boeken van Fitz en de Nar

Tien jaar is verstreken sinds de laatste passages van De Boeken van de Nar. Fitz, nu ouder en wijzer, heeft zich onder de naam Tom Dassenkop samen met zijn oude geliefde Mollie in betrekkelijke rust en anonimiteit teruggetrokken binnen de muren van zijn landhuis in het Woeste Woud, op het landgoed dat hem voor zijn diensten aan de kroon is geschonken. 

Af en toe is er contact met zijn oude leermeester Chade, magiër en vertrouweling van de Zienerkoningen van het immense kasteel de Hertenhorst. Van zijn oude vriend de nar, die er voor een belangrijk deel toe heeft bijgedragen dat Fitz nu is wie hij is, heeft hij al jaren niets vernomen. Elke poging om het contact te herstellen loopt op niets uit. En dat zit Fitz niet lekker. 

Dan gebeurt er iets waardoor voor Fitz en Mollie, en alle andere betrokkenen, het leven in de Zes Hertogdommen nooit meer hetzelfde zal zijn...

De Amerikaanse schrijfster Robin Hobb heet in werkelijkheid Megan Lindholm. Na een studie communicatiewetenschappen aan de universiteit van Denver schreef ze onder haar eigen naam een indrukwekkend oeuvre bijeen, van urban tot traditionele en prehistorische fantasy. De erkenning van haar talent kwam pas toen ze onder het pseudoniem Robin Hobb begon te schrijven en het eerste deel van De Boeken van de Zieners – Leerling en Meester – verscheen. Nu, vijftien jaar later, is Robin Hobb een van de meest succesvolle en oorspronkelijke fantasy-schrijvers van de afgelopen eeuw.

€ 24,99 Hardback Op voorraad
  •   

Quotes

‘Robin Hobb is een van de belangrijkste fantasy-schrijvers van nu, geniaal in haar verbeelding. – The Times Robin Hobb is onbetwist één van de twee of drie belangrijkste fantasy-auteurs van dit moment. ***** (5 sterren) voor De Moordenaar van de Nar in SFX Fantasy zoals fantasy geschreven hoort te zijn. – George R.R. Martin 

ISBN
9789024564842
Pagina's
768
Gepubliceerd
21-01-2016
Genre
Fantasy
Serie
De boeken van Fitz en de Nar - 1
Leesfragment