Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

De schipper


Devin Murphy

ISBN:
9789024576319
Uitvoering:
Paperback
Omvang:
336 pag.
Verschenen:
03-11-2017

De schipper van Devin Murphy speelt zich af in Noord-Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is een rauw, gevoelig verhaal over een eenzame jongen in gewetensconflict: hoort hij bij zijn vaders NSB, of bij het verzet? Een aangrijpende, avontuurlijke roman voor de lezers van Anthony Doerr. 

€ 19,99
Bestel

Gedurende de oorlogsjaren verliest Jacob zijn broer, vader en moeder. Met de moed der wanhoop houdt hij zich in leven, heen en weer geslingerd tussen de partijen. Als Jacob in 1944 bijna achttien is komt hij als duikbootsoldaat in Duitse dienst, waar hij verschrikkelijke dingen meemaakt. Hij deserteert en sluit zich alsnog aan bij de Engelsen.  

‘Een ontroerend, krachtig en belangrijk boek.’ Joseph Kertes, auteur van The Afterlife of Stars, bekroond met de National Jewish Book Award.  

Devin Murphy is de kleinzoon van professor Hans Jonker, een van de oprichters van de TU Eindhoven, die na de oorlog naar Canada emigreerde. Hij heeft voor dit boek veel historische research gedaan en verwerkte deels zijn familiegeschiedenis in zijn verhaal.

ISBN:
9789024576319
Uitvoering:
Paperback
Omvang:
336 pag.
Verschenen:
03-11-2017

'Schitterend verhaal over opoffering, verlies, spanning tijdens WO2. [...] Jacobs uiteindelijke redding is bevredigend en inspirerend.'

Publisher's Weekly

'Sterke karaktertekening en een pakkende schrijfstijl zorgen ervoor dat de impact veel verder draagt dan een verhaal over een familie in de Tweede Wereldoorlog. Een indrukwekkend debuut.'

Kirkus

Gratis inkijkexemplaar

Om naar uit te kijken