Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Een olifant voor Karel de Grote


Dirk Husemann

ISBN:
9789024572120
Uitvoering:
Paperback
Omvang:
416 pag.
Verschenen:
12-10-2016

Meeslepend epos van een nieuwe meesterverteller

€ 24,99
Bestel

Een olifant voor Karel de Grote is een meeslepend epos van meesterverteller Dirk Husemann. Hij heeft zich gebaseerd op een avontuurlijke trektocht die werd gemaakt in het jaar 802. Dit boek is een echt spannende en ruige historische roman, voor de liefhebbers van Ildefonso Falcones en Ken Follett. 

De Jood Izak en zijn slaaf reizen vanuit de Oriënt naar Aken. Ze hebben een waterklok en een schaakspel bij zich, maar ze voeren ook een witte olifant mee: het vredesgeschenk van de kalief van Bagdad voor Karel de Grote. Iedereen die ze tegenkomen is doodsbang voor het monster uit de hel. In dezelfde tijd maken twee nonnen een voetreis naar de keizer; ze willen hem spreken omdat hun klooster is verwoest. Onderweg beleven de vrouwen ongelofelijke avonturen en lijden ze heftige ontberingen. Alle wegen naar Aken kruisen elkaar in de besneeuwde Alpen – maar niet iedereen zal het doel bereiken. 

‘Spannende historische roman, met een vloeiende en pakkende stijl.’ Frankfurter Neue Presse

ISBN:
9789024572120
Uitvoering:
Paperback
Omvang:
416 pag.
Verschenen:
12-10-2016

'De zoektocht naar Karel de Grote brengt ons vanuit Bagdad door het Frankische Rijk. Geschiedenis en avontuur zijn prachtig vermengd. Zeker een ontdekking, dit boek!'

Anthoni Fierloos, Boekhandel Het Paard van Troje, Goes

'Een indrukwekkend epos.'

Leukesuggesties.nl

Gratis inkijkexemplaar

Om naar uit te kijken