UPDATE – College Tour ontvangt bestsellerauteur Dan Brown in het Rijksmuseum te Amsterdam. Bekijk de uitzending terug!

  •   
dan brown college tour

Dan Brown College Tour

Vrijdag 7 februari was de Amerikaanse meester van de complotthriller Dan Brown te gast in het NTR-programma College Tour, gepresenteerd door Twan Huys. De uitzending vond plaats in de Eregalerij voor de Nachtwacht in het Rijksmuseum.
De boeken van Dan Brown voeren telkens weer wereldwijd de bestsellerlijsten aan. De teller staat inmiddels op meer dan 200 miljoen verkochte exemplaren in meer dan 52 verschillende talen. College Tour was het enige grote televisie-interview zijn dat hij in Nederland gaf.

In het programma College Tour interviewen studenten een gast onder leiding van presentator Twan Huys. In het programma staan de vragen van studenten centraal. Ruim vijftig grote namen uit binnen- en buitenland gingen Dan Brown voor. Onder hen bijvoorbeeld Desmond Tutu, de Dalai Lama, Richard Gere, Sting, Mark Rutte, Shimon Peres, Sir Richard Branson, Robbie Williams, Malala Yousafzai, Whoopi Goldberg, Frank de Boer, A.F.Th. van der Heijden en Susan Sarandon.

Dan Brown in Nederland

Begin dit jaar bracht Dan Brown een bezoek aan Nederland. Hij gaf een lezing en de Amsterdamse Stadsschouwburg en gaf een persconferentie in het Rijksmuseum. Daar ontving hij uit handen van CPNB-directeur Eppo van Nispen de onderscheiding voor het Best verkochte boek 2013 voor zijn meest recente Robert Langdon-thriller, Inferno. Met ruim 375.000 exemplaren was Inferno met ruime afstand het best verkochte boek van 2013. Bekijk de volledige CPNB Top 100 hier.

Inferno Dan Brown College Tour

Inferno

Inferno is het vierde boek met Robert Langdon in de hoofdrol. Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, wordt op een nacht wakker in een ziekenhuis in Florence zonder te weten hoe hij daar is beland. Geholpen door een stoïcijnse jonge vrouw, Sienna Brooks, vlucht Langdon en raakt hij verzeild in een duizelingwekkend avontuur. Langdon ontdekt dat hij in het bezit is van een reeks verontrustende codes, gecreëerd door een briljante wetenschapper; een genie dat geobsedeerd is door het einde van de wereld en het duistere meesterwerk Inferno van Dante Alighieri.

De strijd tegen deze mysterieuze vijand voert hen langs tijdloze locaties als het Palazzo Vecchio, de Boboli-tuinen en de Duomo, en Langdon en Brooks stuiten op een netwerk van verborgen doorgangen en eeuwenoude geheimen…

In zijn fenomenale bestsellers De Da Vinci Code, Het Bernini Mysterie en Het Verloren Symbool vermengde Dan Brown op meesterlijke wijze geschiedenis, kunst, codes en symbolen met een razend spannend verhaal. Met Inferno bevindt Brown zich op vertrouwd terrein en heeft hij zijn gewaagdste boek tot nu toe geschreven.

Bestel Inferno

Gesigneerd exemplaar Inferno

Dan Brown heeft een aantal exemplaren van Inferno gesigneerd toen hij in Nederland was. De exemplaren zijn zeer exclusief, er zijn slechts 50 gesigneerd exemplaren beschikbaar. Ga naar Boekenwereld.com en bestel vandaag nog jouw gesigneerde exemplaar!

Bestel Inferno gesigneerd exemplaar