Dan Brown schrijft YA versie van De Da Vinci Code

  •   
Geïllustreerde editie Inferno

Dertien jaar na het fenomenale, internationale succes van De Da Vinci Code van Dan Brown verschijnt dit najaar een Young Adult versie van deze wereldwijde bestseller. Publicatie in Nederland en Vlaanderen staat gepland voor donderdag 8 september, tegelijkertijd met de Engelstalige versie uit Groot-Brittannië.

De editie voor jongeren (13+) is een bewerkte versie van het origineel en wordt voorzien van een Teachers Guide en een lesbrief, speciaal voor leraren en het onderwijs. Dan Brown zegt: ‘Het is mijn oprechte hoop dat deze bewerking van De Da Vinci Code op middelbare scholieren dezelfde impact heeft als die ik ervaar als ik mij verdiep in verborgen geschiedenissen en de mysteries van de wereld waarin wij leven. Mijn ouders waren onderwijzers, en het is dus geen verrassing dat ik gefascineerd ben door geschiedenis en wetenschap. Als ik geen schrijver zou zijn, ben ik er zeker van dat ik zelf ook leraar zou zijn geworden.’

De Da Vinci Code verscheen in 2004 in Nederland. Er werden meer dan 1,5 miljoen exemplaren verkocht van deze superieure pageturner, vol verrassende feiten over kunst, religie en wetenschap. Het was het eerste boek met professor Robert Langdon in de hoofdrol. Met De Da Vinci Code vestigde Dan Brown zijn naam als internationale thrillerauteur. Wereldwijd werden er 82 miljoen exemplaren verkocht.

Sorteer de boeken op
 
<<