Danielle Steel ontvangt Franse onderscheiding Légion d’Honneur

  •   
Danielle Steel

De Amerikaanse schrijfster Danielle Steel is op 1 januari 2014 in Frankrijk benoemd tot ridder in het Légion d’Honneur. De 66-jarige schrijfster werd geëerd voor de 47 jaren waarin ze meer dan 90 boeken schreef, waarvan meer dan 600 miljoen exemplaren werden verkocht in 70 verschillende landen. Veel van haar romans zijn verfilmd voor televisie. Uitgeverij Luitingh-Sijthoff is van oudsher de Nederlandse uitgever van haar boeken. November 2013 is haar nieuwste roman verschenen, De fouten van de moeder.

De onderscheiding van het Légion d’Honneur werd in 1802 door Napoleon in het leven geroepen, en is bedoeld voor personen die met hun werk een bijzondere bijdrage aan Frankrijk hebben geleverd of de Franse idealen hoog in het vaandel hebben staan. In 2002 ontving Danielle Steel een andere onderscheiding, de Chevalier des Arts et des Lettres, de hoogste Franse culturele onderscheiding. Steel woont afwisselend in Parijs en San Francisco. Ze verbleef ook een groot deel van haar jeugd in Frankrijk.

De fouten van de moeder

Olivia Grayson heeft altijd voor haar werk gekozen, en heeft haar kinderen eigenlijk verwaarloosd. Olivia wil dat goedmaken met een droomvakantie, maar het loopt helemaal anders dan ze had gehoopt. Maken haar kinderen nu dezelfde fouten als hun moeder?

Bestel hier De fouten van de moeder.
Bestel dit boek