Vijf sterren voor De eerlijke vinder van Stephen King in de VN Detective en Thrillergids

  •   
King Eerlijke vinder Paperback

De eerlijke vinder van Stephen King is bekroond vijf sterren in de Vrij Nederland Detective & Thrillergids en was daarmee genomineerd voor de titel Thriller van het Jaar 2015. De winnaar werd op 2 juni bekend gemaakt.

In De eerlijke vinder heeft John Rothstein, een legendarische schrijver van een serie boeken, al decennialang niets gepubliceerd. Morris Bellamy is woedend. Niet alleen omdat Rothstein met schrijven is gestopt, maar ook omdat diens serie niet naar zijn smaak eindigde. Zijn woede gaat zo ver dat hij Rothstein vermoordt. Ook neemt hij een zak met cash weg uit de kluis en een stapel aantekenboekjes met ongepubliceerd materiaal. Die laatste blijken de hoofdprijs te zijn.

Morris verbergt het geld en de aantekenboekjes – en wordt dan gearresteerd voor een andere misdaad. Decennia later vindt ene Peter Saubers de buit. Nu is het deze jongen, en diens familie, die door Bill Hodges, Holly en Jerome gered moeten worden van de inmiddels nog krankzinniger en wraakzuchtiger Morris, die na 35 jaar uit de gevangenis komt.

quotevnking

Net als in de klassieker Misery speelt King met het idee van een lezer wiens obsessie voor een schrijver gevaarlijk wordt. De eerlijke vinder is een thriller vol spectaculaire, zenuwslopende suspense.

Bestel nu

De eerlijke vinder – Stephen King
paperback | 400 pagina’s | € 19,99 | ook als e-book verkrijgbaar


Over Stephen King

Stephen King (1947) heeft meer dan tweehonderd verhalen op zijn naam staan, waaronder meer dan vijftig horror- en fantasyboeken. Alle titels werden wereldwijde bestsellers. Bekijk zijn complete oeuvre op de Stephen King Leeswijzer.