De ideale vijand van John le Carré wordt tv-serie

  •   
Carre, John le 2010 (c Stephen Cornwell for White Hare 2010)

De BBC gaat het boek De ideale vijand van John le Carré uit 1993 bewerken tot een miniserie. Het is de eerste le Carré bewerking voor televisie in meer dan twintig jaar. De hoofdrollen zullen vertolkt worden door Tom Hiddleston (The Avengers) en Hugh Laurie (House). Ook voor de andere rollen heeft de BBC bekende acteurs weten te strikken. Dit weekend werd bekend dat ook Olivia Colman (Broadchurch) en Tom Hollander (Pirates Of The Caribbean) aan de cast zijn toegevoegd.

Over de serie
De ideale vijand gaat over Jonathan Pine (gespeeld door Hiddleston), een voormalige soldaat, die nachtmanager van een chique hotel is. Hij wil niets liever dan de dood van zijn vriendin wreken en hij laat zich rekruteren door Burr (Colman), die werkzaam is voor de Britse inlichtingendienst. Zijn opdracht: undercover gaan en het netwerk van dodelijke wapenhandelaar Richard Onslow Roper (Laurie) infiltreren.

De opnames beginnen dit voorjaar, de serie wordt in de VS en Engeland in 2016 uitgebracht.

Over de auteur
John le Carré is geboren in 1931 en studeerde aan de universiteiten van Bern en Oxford. Tijdens de Koude Oorlog werkte hij enige tijd bij de Britse Inlichtingendienst. Le Carré werd wereldberoemd met zijn spionagethriller Spion aan de muur (1963). Dat succes bevestigde hij met onder meer De lokvogel, De kleermaker van Panama, De toegewijde tuinier, Absolute vrienden en Ons soort verrader. Aangeschoten wild (A Most Wanted Man) werd in 2013 verfilmd door Anton Corbijn met wijlen Philip Seymour Hoffman in de hoofdrol.