Stem op Het Rosie Project voor de Dioraphte Jongeren Literatuurprijs!

  •   
Simsion, Graeme - Het Rosie project omslag

Het Rosie Project staat op de tiplijst voor de Dioraphte Jongeren Literatuurprijs

Het Rosie Project staat op de tiplijst voor de Dioraphte Jongeren Literatuurprijs (DJP). Dit betekent dat Het Rosie Project niet genomineerd is, maar de jury raadt aan dit boek te lezen. Je kan natuurlijk wel op het boek stemmen als ‘eigen keuze’. Stem dus op Het Rosie Project voor de Dioraphte Jongeren Literatuurprijs! Stemmen kan hier.

Bekijk de tiplijst hier.

Dioraphte Jongeren Literatuurprijs

De Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs (DJP) is de enige literaire prijs voor jongerenliteratuur in Nederland en Vlaanderen. De DJP bekroont boeken van hoge kwaliteit die goed aansluiten bij de belevingswereld van jongeren. De DJP richt zich op jongeren tussen de 15 en 25 jaar. De prijs vult hiermee het gat dat er is aan tussen de Gouden Lijst en juryprijzen als de Libris en Ako Literatuurprijs.

Er zijn drie prijzen:
1. Juryprijs van € 15.000,- voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige boek
2. Juryprijs van € 15.000,- in de categorie vertaalde literatuur (de auteur deelt het prijzengeld met de vertaler).
3. Publieksprijs van €15.000,- d.m.v. een online stemcampagne.

Het prijzengeld wordt beschikbaar gesteld door Stichting Dioraphte.

Wie bepaalt wie wint?

Juryprijzen

Wie de juryprijzen wint, wordt bepaald door een vakjury van professionals op het gebied van (jongeren)literatuur. De vakjury nomineert uit alle ingezonden boeken 10 titels: vijf oorspronkelijk Nederlandstalige titels en vijf vertaalde titels. Op 23 april maakt de vakjury bekend welk Nederlandstalig boek en welk vertaald boek de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs winnen.

Publieksprijs

Wie de Publieksprijs wint bepalen jongeren zelf, via een online stemcampagne. Alle jongeren tussen 15 – 25 jaar mogen hun stem uitbrengen en zo bepalen welk boek de DJP Publieksprijs wint. Stemmen kan ofwel op één van de 10 titels uit de nominaties van de vakjury, ofwel op een eigen favoriet, verschenen in 2013. Door te stemmen maak je kans op een Sony Reader (met daarop de 10 nominaties van 2014).

Voor meer informatie ga je naar www.djp.nl.

(Bron: DJP.nl)

Het Rosie Project

Het Rosie Project
De autistische Don Tillman is hoogleraar genetica. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden. Dan komt Rosie in zijn leven: verre van perfect, en ook intelligent en mooi. En ze is op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen…

Ben je nieuwsgierig geworden? Lees hier het eerste hoofdstuk.
Het Rosie Project werd in oktober getipt door het DWDD boekverkoperspanel. Bekijk de uitzending hier terug.