fantasyspecialisten

Fantasy Specialisten

Op zoek naar een boekhandel met een uitgebreid assortiment Fantasy? Ben je een beginnende lezer en kun je wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van een geschikt boek? Heeft het fantastische genre geen geheimen meer voor jou en ben je op zoek naar leuke aanbiedingen? Lees je graag ons gratis magazine Eclips?

Kom dan winkelen bij een van onze  Fantasy Specialisten! Ruim vijftig vakkundige boekverkopers staan elke dag voor je klaar.

Fantasy Specialist van de maand oktober

Naam: Lisan Hoogendonk en Monique Manshanden

Winkel: Boekhandel Plukker in Schagenfoto-fantasy-specialisten-van-de-maand-oktober-2016

Vertel eens wat over jullie zelf. Wat voor type boekverkoper zijn jullie?

We houden allebei heel veel van lezen in veel verschillende genres. Dat enthousiasme proberen we zo goed mogelijk over te brengen op onze klanten. Mensen te inspireren tot het lezen van goede boeken is een van de leukste dingen van ons vak.

Hoe lang werken jullie bij boekhandel Plukker?

Lisan werkt er nu vier jaar en Monique vierde deze zomer haar 10 jarig jubileum.

Boekhandel Plukker is één van de meest actieve Fantasy Specialisten van Luitingh-Sijthoff en daar zijn we natuurlijk enorm blij mee. Maar vertel eens, hoe komt het zo dat jullie Fantasy Specialist zijn geworden?

We lezen zelf al jaren Fantasy en Science Fiction dus we weten er ook veel van af. Dat maakt het makkelijker om mensen te adviseren. Lisan begon ooit met Polgara van David Eddings en de boeken van Weis & Hickman. Monique met Tolkiens In de ban van de Ring en de Science Fiction van Jack Vance. Samen lazen we van jongs af aan alles van Tolkien, Stephen King, De Rad des Tijds van Robert Jordan, Tad Williams, Robin Hobb en klassiekers als Dracula en Frankenstein. Het zijn boeken die we nog steeds verslinden en de liefde daarvoor geven we graag door.

Wat betekent het voor jullie persoonlijk dat jullie één van de Fantasy Specialisten van Luitingh-Sijthoff zijn? En wat betekent het  voor de winkel?

Voor ons betekent het dat we mensen nog beter kunnen laten zien wat het genre Fantasy inhoudt. Dat het helemaal geen vreemde boeken zijn, zoals veel mensen denken. Je hoeft niet in elfjes te geloven om Fantasy te lezen. Aan ons Fantasy Specialisten de taak om die fabel uit de wereld te helpen.

We merken dat Fantasy, na de dip van een aantal jaar geleden, weer in de lift zit. Je ziet het aan de toename van mensen die Fantasy-evenementen als Elfia en Castlefest bezoeken. Maar ook aan tv-series. Het lied van ijs en vuur (The Game of Thrones) van George R.R. Martin heeft er voor gezorgd dat men weer geïnteresseerd geraakt is in Fantasy. Dat heeft natuurlijk ook zijn weerslag op het leesgedrag van mensen en de daarbij behorende boekverkoop. Het maakt ook dat men het weer aandurft om Fantasy te lezen.

Welke tip zouden jullie aan fantasylezers willen geven?

Niet alleen aan Fantasy-lezers, maar vooral aan hen die nog geen Fantasy lezen: Lees het! Laat je eens verrassen door een nieuwe schrijver. De oude series zijn fantastisch en zijn het absoluut waard om gelezen te worden, maar er zijn heel veel nieuwe auteurs die net zo goed zijn. Thomas Olde Heuvelt is daar een heel goed voorbeeld van. Hij timmert al jaren aan de weg, maar breekt nu met zijn Hex eindelijk wereldwijd door. En zeer terecht.

Welke 3 boeken zouden jullie de fantasylezer willen aanraden?

Hex – Thomas Olde Heuvelt. Zelden lazen we zo’n goed, maar doodeng boek. Het is adembenemend spannend en we durven eerlijk toe te geven dat we er niet van konden slapen. Eerst niet omdat we het uit wilden lezen en toen we het uit hadden, durfden we niet meer.

Rood – Pierce Brown. Eindelijk weer een Science Fiction! Het is het waanzinnige verhaal van een onderdrukt volk dat op staat tegen de overheerser, met alle gevolgen van dien. Een nieuw soort Hongerspelen, maar dan vele malen beter en een tikkeltje harder. Monique zei het al eerder: “Ga naar huis Katniss Everdeen, met je pijl en boog. We hebben een nieuwe held: Darrow, de hoofdpersoon van de Marstrilogie.”

Ontworteld – Naomi Novik. We kennen Novik van haar fantastische Temeraire-serie, maar Ontworteld is zelfs nog beter. Het is een fantasierijke avonturenroman over een meisje die het opneemt tegen een boze tovenaar die iedere tien jaar een offer eist in ruil voor zijn bescherming tegen het gevaarlijke Woud.

En dan de laatste vraag: aan welke collega Fantasy Specialist geven jullie het stokje door? Welke boekhandel wordt Fantasy Specialist van de maand november en welke boekverkoper mogen we daarvoor interviewen?

Binnert Overdiep in Heerenveen, omdat we nieuwsgierig zijn naar welke Fantasy er gelezen wordt in het Hoge Noorden.

 

WilliamHeinenFantasy Specialist van de maand september

Naam: William Remmers

Winkel: Boekhandel Adr. Heinen, Den Bosch

  • Hoe lang werk je al in het boekenvak?

Ik werk nu ruim 2 jaar bij Adr. Heinen, de beste boekwinkel van Den Bosch! Maar ik zit echter al ruim 15 in het boekenvak. Ik heb onder andere gewerkt bij als boekverkoper bij Selexyz Dekker van de Vegt en Selexyz Dominicanen.

  • Waarom ben jij Fantasy Specialist geworden?

Een boek uit mijn jeugd dat mij heel erg beïnvloed heeft, en nog steeds tot mijn favorieten behoort, is Het oneindige verhaal van Michael Ende. Het eerste fantasyboek voor volwassenen waarmee ik aanraking kwam was De talisman van Stephen King en Peter Straub. Ik ben een enorm fan van het werk van Stephen King. Deze twee boeken hebben mijn voorliefde voor fantasy aangewakkerd. Het bijzondere aan fantasy en sciencefiction is dat in principe alles kan, terwijl andere genres vaak vastzitten in een bepaald stramien. Dat geeft de schrijvers enorm veel vrijheid.

  • Welke drie boeken zou jij de fantasylezer willen aanraden?

*Hyperion van Dan Simmons. Dit is een van mijn favoriete sciencefiction boeken. Goed geschreven sciencefiction vol filosofie en literatuur.

*Hex van Thomas Olde Heuvelt. Er zijn maar weinig mensen die lezers bang kunnen maken met woorden en Thomas is er een van.

*De Brug der getijden-reeks van David Hair. Dit is ambitieuze en zeer verslavende klassieke fantasy waar de actie bijna letterlijk van de pagina’s af spat.

 

 

 

FerryVisserFantasy Specialist van de maand augustus

Naam: Ferry Visser

Winkel: Rebers Boek en Buro, Zevenaar

  1. Leg in 1 of 2 zinnen uit waarom Rebers Boek en Buro een bezoekje waard is.

Als Fantasy Specialist onderscheiden we ons bij Rebers Boek en Buro van de massaliteit van de doorsnee internetboekhandel. We zorgen ervoor dat we ruime keuze bieden en proberen alle leverbare fantasyboeken op voorraad te hebben en er mooie etalages en presentaties mee te maken.

  1. Welk fantasyboek ben je nu aan het lezen?

Rood van Pierce Brown. Op aanraden van collega-Fantasy specialist Monique Manshanden van boekhandel Plukker in Schagen ben ik dit boek gaan lezen. Haar aanstekelijke enthousiasme over dit boek heeft niets teveel gezegd: wat een geweldig verhaal!

  1. Wat is jouw fantasy-leestip?

De gouden belofte van Jen Williams: hét zomerboek van 2016! Spannend, humoristisch en lekker veel actie. Leest als een trein en ik ben blij dat dit Fantasy Voordeelboek nu voor slechts €7,50 bij de Fantasy Specialisten te koop is.

  1. Naar welk nieuw te verschijnen fantasyboek kijk je uit?

Het boek waar ik erg naar uitkijk is Hoop en Rood van Jon Skovron: een erg origineel, leuk boek en een geweldig begin van een nieuwe fantasyserie.

  1. Welke boekhandel moet volgens jou Fantasy Specialist van de maand september worden en welke boekverkoper mogen we daarvoor interviewen?

William Remmers van boekhandel Heinen in Den Bosch wordt Fantasy Specialist van de maand september.

 

 

Williams2Gouden750Deze zomer bij de Fantasy Specialisten:

Jen Williams – De Gouden Belofte voor € 7,50. wees er snel bij: op=op!*

Er doen een hoop geruchten de ronde over de catacomben onder de Citadel. Sommigen zeggen dat de magiërs daar hun gevaarlijkste geheimen verborgen hielden; anderen dat er onschatbare rijkdommen liggen; er wordt zelfs beweerd dat de goden gevangen worden gehouden in de oneindige diepten.

Voor Heer Frith is de Citadel niet meer dan de sleutel tot zijn wraak. Tegen alle verwachtingen in overleefde hij de aanslag op zijn koninkrijk en zijn leven… en nu wil hij de magie die verborgen ligt in de catacomben gebruiken om achter de daders aan te gaan.

Voor de huurlinge Wydrin van Kruishaven en haar trouwe metgezel Sir Sebastiaan Steenhouwer is de reis naar de Citadel niet anders dan elke andere betaalde opdracht. Er is hun goud en avontuur beloofd, en wie weet houden de twee er nog een fatsoenlijk kroegverhaal aan over ook.

Maar soms bevatten geruchten een kern van waarheid. Het duurt dan ook niet lang of het roekeloze trio staat in de weg van een rusteloos kwaad dat de wereld wil verslinden. En dat kan geen enkele gouden belofte goedmaken.

 

Er is altijd een Fantasy Specialist bij jou in de buurt!

Exporteer als KML voor Google Earth/Google MapsOpen standalone kaart in volledige scherm modusMaak een QR code afbeelding voor een stand-alone kaart in volledige scherm modusExporteer als GeoJSONExporteer als GeoRSS
Luitingh-Sijthoff Fantasy Specialisten

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Bek Boeken & Bijzonders: 51.616162, 5.540582
Binnert Overdiep: 52.958732, 5.923785
Bouwman Boeken: 52.110460, 5.181962
Broekhuis: 52.266541, 6.794506
Broekhuis: 52.356063, 6.666066
Broekhuis: 52.221113, 6.893623
Buitelaar: 51.587658, 4.776338
Daan Nijman: 53.137923, 6.430033
De Drvkkery: 51.497905, 3.611729
De Ganzenveer: 51.479816, 5.653787
De Koperen Tuin: 51.501993, 3.891625
Derijks: 51.768428, 5.525251
Dominicanen: 50.850045, 5.689600
H. de Vries Boeken: 52.381621, 4.632216
Haasbeek: 52.127524, 4.661779
Heinen: 51.688332, 5.304902
Het Leesteken: 52.509185, 4.946391
Het Paard van Troje: 51.504267, 3.892027
Het Verboden Rijk: 51.643846, 4.857660
Hoofdstuk Een: 51.901727, 4.164350
Huyser: 52.012627, 4.357022
Iwema: 52.995088, 6.562654
Jacques Baas: 52.052244, 5.283537
Kniphorst: 51.966067, 5.662959
Krings: 50.998657, 5.865688
Kroon: 52.053005, 4.233954
The Read Shop !pet: 52.725000, 6.477887
Plukker: 52.787469, 4.800203
Quist: 51.495148, 4.285421
Raadgeep & Berrevoets: 51.964818, 6.290078
Readshop Beverwijk: 52.481572, 4.658098
Rebers Boek en Buro: 51.927244, 6.076446
Roodbeen : 52.223648, 5.484874
Stevens: 52.302586, 4.696008
Ten Hoope: 52.246745, 4.828156
Van de Ven: 52.165139, 5.308482
Van der Meer: 52.248472, 4.435479
Van der Meulen\'s: 52.631716, 4.746364
Van der Velde Boeken: 53.103111, 6.099094
Van der Velde Boeken: 53.216767, 6.561595
Van der Velde Boeken: 53.201406, 5.792463
Van der Velde Boeken: 53.033368, 5.660095
Van der Velde Boeken: 53.218807, 6.566053
Van Dinter: 51.647039, 5.948871
Van Kemenade & Hollaers: 51.570493, 4.784115
Van Piere: 51.439512, 5.476201
Veenendaal: 52.154803, 5.388847
Venstra: 52.303155, 4.858376
Verkaaik: 52.011700, 4.713296
Voorhoeve: 52.224860, 5.173292
Bruna Zaandam: 52.439576, 4.823493
Het Paard van Troje: 52.046090, 5.670457
Dekker v.d. Vegt Boekverkopers: 51.845422, 5.866883
Buitelaar: 51.521259, 5.068869
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Bek Boeken & Bijzonders
Hoogstraat 5, 5462 CW Veghel
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Binnert Overdiep
Dracht 60, 8442 BS Heerenveen
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Bouwman Boeken
Hessenweg 168, 3731 JN De Bilt
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Broekhuis
Wemenstraat 45, 7551 EW Hengelo
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Broekhuis
Koornmarkt 24, 7607 HZ Almelo
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Broekhuis
Marktstraat 12, 7511 GD Enschede
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Bruna Zaandam

Tel. 075-6164983

Damstraat 11, 1506 BH Zaandam
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Buitelaar
Grote Markt 11, 4811 XL Breda
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Buitelaar
De Hovel 21, 5051 NP Goirle
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Daan Nijman
Heerestraat 87, 9301 AE Roden
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
De Drvkkery

www.drukkerijmiddelburg.nl

Markt 51, 4331 LK Middelburg
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
De Ganzenveer

Tel. 0492-36 70 70
Facebook.com/ganzenveer.helmond

Oude Aa 49, 5701 PZ Helmond
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
De Koperen Tuin
Keizersdijk 16, 4461 KA Goes
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Dekker v.d. Vegt Boekverkopers
Marikenstraat 29, 6511 PX Nijmegen
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Derijks
Walstraat 8, 5341 CK Oss
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Dominicanen
Dominikanerkerkstraat 1, 6211 CZ Maastricht
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
H. de Vries Boeken
Gedempte Oude Gracht 27, 2011 GK Haarlem
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Haasbeek
Julianastraat 26, 2405 CH Alphen aan Den Rijn
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Heinen
Kerkstraat 27, 5211 KD 's-Hertogenbosch
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Het Leesteken
Zuidersteeg 2, 1441 BD Purmerend
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Het Paard van Troje
Lange Vorstraat 2, 4461 JP Goes
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Het Paard van Troje
Torenstraat 39, 6711 AN Ede
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Het Verboden Rijk
Arendstraat 32, 4901 JK Oosterhout
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Hoofdstuk Een
Nobelstraat 16, 3231 BC Brielle
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Huyser
Choorstraat 1, 2611 JD Delft
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Iwema
Gedempte Singel 11, 9401 JM Assen
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Jacques Baas
Traaij 4, 3971 GN Driebergen-Rijsenburg
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Kniphorst
Hoogstraat 49, 6701 BM Wageningen
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Krings
Brandstraat 23, 6131 CS Sittard
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Kroon
Loosduinse Hoofdstraat 300, 2552 AN Den Haag
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Plukker
Gedempte Gracht 71, 1741 GB Schagen
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Quist
Fortuinstraat 24, 4611 NP Bergen op Zoom
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Raadgeep & Berrevoets
Hamburgerstraat 29, 7001 AH Doetinchem
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Readshop Beverwijk
Breestraat 77, 1941 EE Beverwijk
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Rebers Boek en Buro
Marktstraat 29, 6901 AK Zevenaar
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Roodbeen
Verlaat 13, 3861 AA Nijkerk
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Stevens
Nieuweweg 63, 2132 CM Hoofddorp
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Ten Hoope
Zijdelrij 8, 1422 BV Uithoorn
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
The Read Shop !pet
Hoofdstraat 83, 7902 EC Hoogeveen
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Van de Ven
Soesterbergsestraat 54, 3768 EJ Soest
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Van der Meer
Vuurtorenplein 10, 2202 PB Noordwijk
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Van der Meulen's
Langestraat 87, 1811 JD Alkmaar
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Van der Velde Boeken
Raadhuisplein 5, 9203 DJ Drachten
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Van der Velde Boeken
A-Kerkhof 45-47, 9712 PX Groningen
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Van der Velde Boeken
Nieuwestad 57, 8911 CJ Leeuwarden
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Van der Velde Boeken
Kruizebroederstraat 36, 8601 CM Sneek
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Van der Velde Boeken
Grote Markt 54, 9712 Groningen
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Van Dinter
Koorstraat 61, 5831 GH Boxmeer
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Van Kemenade & Hollaers
Ginnekenweg 269, 4835 NB Breda
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Van Piere
Nieuwe Emmasingel 44, 5611 Eindhoven
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Veenendaal
Langestraat 33, 3811 AB Amersfoort
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Venstra
Stadsplein 102, 1181 ZM Amstelveen
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Verkaaik
Lange Tiendeweg 35, 2801 KE Gouda
marker icon
Route berekenen Open standalone kaart in volledige scherm modus
Voorhoeve
Kerkstraat 77, 1211 CM Hilversum