Film A Most Wanted Man nu in de bioscoop

  •   
a most wanted man

Film A most wanted man

A most wanted man gebaseerd op de thriller Aangeschoten wild van John le Carré, draait nu in de bioscoop. De film A most wanted man werd geregisseerd door Anton Corbijn. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Philip Seymour Hoffman, Rachel McAdams, Willem Dafoe en Robin Wright. Maandag 1 september was Anton Corbijn te gast bij De Wereld Draait Door om te praten over de film en zijn samenwerking met Philip Seymour Hoffman.

A Most Wanted Man – John le Carré | € 12,50
Bestel hier

Speciaal voor de filmeditie van het boek schreef  John le Carré een nawoord over Philip Seymour Hoffman. A most wanted man is nu overal verkrijgbaar.

A most wanted man (Aangeschoten wild)

Issa is een uitgehongerde islamitische asielzoeker die in het holst van de nacht Hamburg wordt binnengesmokkeld. Hij schijnt een geheimzinnige missie te hebben. Maar wat voor een? Wordt hij door een fundamentalistische moslimorganisatie aangestuurd?

Annabel Richter is een jonge, idealistische mensenrechten-advocaat, die zich Issa’s lot aantrekt en hem in bescherming neemt. Tommy Brue is een al wat oudere, licht melancholische bankier die met het familiebedrijf – een destijds gerenommeerde bank die langzaam op een faillissement afstevent – van Wenen naar Hamburg is verhuisd. Hij schijnt de reden voor Issa’s komst te zijn. Deze drie boeiende karakters raken verstrikt in een onmogelijke driehoeksverhouding. Intussen zien de geheime diensten van drie naties ieder hun kans een doorslaand succes te boeken in de War on Terror en dreigen zij drie goedwillende mensen op te offeren aan hun competitieve dadendrang en blinde ambitie.

A most wanted man (Aangeschoten wild) is meeslepend en geestig, maar ook indringend en hartverscheurend. Het is een boek vol warme menselijkheid dat een actueel en schrijnend beeld van het huidige West-Europa geeft.

De pers over de film A most wanted man

De film A Most Wanted Man wordt lovend ontvangen in de pers:
‘Seymour Hoffman geeft kleur aan deze terrorismethriller.’ The Guardian

‘Een solide spionagefilm, met een fantastische cast van karakteristieke acteurs die allemaal hun beste spel brengen.’ ScreenCrave

‘Scherpe analyse van de strijd tegen terrorisme en de huiveringwekkende gevolgen ervan.’ Trouw

‘Philip Seymour Hoffman speelt de pannen van het dak.’ – Spits

Bekijk de trailer van de film A most wanted man