FRITS SPITS SCHRIJFT LUISTERGIDS MET DE MOOISTE NEDERLANDSTALIGE LIEDJES

  •   
WK-20060807-310

Hij gaat in op ritme, taal en metrum, maar lardeert zijn verhalen ook met persoonlijke herinneringen. De vroegste liedjes zijn van Corry Brokken, Wim Sonneveld, Ramses Shaffy, Peter Koelewijn en Cornelis Vreeswijk. De laatste van Maarten van Roozendaal, De Dijk, Bløf, Typhoon en Daniël Lohues. En natuurlijk ontbreken André Hazes, Rob de Nijs, Doe Maar en Boudewijn de Groot niet. Samengevat: van cabaret en kleinkunst naar rock en pop, en weer terug naar cabaret en kleinkunst.

Het boek bevat vier cd’s waarop alle negentig liedjes te beluisteren zijn.

Over Frits Spits

Frits Spits is een van de bekendste radiomakers en televisiepresentatoren in Nederland. Zijn naam is een begrip, zijn radiostem een gezaghebbende. Generaties muziekliefhebbers groeiden met hem op. Spits kreeg landelijke bekendheid met De Avondspits, Tijd voor Twee, De Strepen van Spits, en recent, De Taalstaat. Spits studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Utrecht en heeft een gevoelige en bovenal vloeiende pen. Hij kan liefdevol spreken en schrijven over de meest indrukwekkende liedjes die Nederland rijk is. De poëtische ondertoon in zijn informatieve teksten is een meerwaarde.

Samenwerking Universal Music

De Standaards van Spits is het derde samenwerkingsproject tussen uitgeverij Luitingh-Sijthoff en Universal Music. Eerder verschenen ABBA en Let’s Dance, het soundbook met dance classics van Humberto Tan.