Begin in de De Reis van de Gazelle

De Reis van de Gazelle

Gerrit Barendrecht - De reis van de GazelleDe Reis van de Gazelle van Gerrit Barendrecht is verschenen, een epische roman over handelsgeest, zeevaart, liefde en avontuur.

1876: Europa is in de ban van de industriële revolutie en een dreigende hongersnood.
Zeilschip de Gazelle vaart voor het eerst uit met een nieuwe kapitein, de Hollander Marinus Pipping, en een bemanning die openlijk twijfelt aan zijn capaciteiten. Dan krijgt Pipping een lucratief aanbod: passagiers verschepen van Londen naar Adelaide. Een van de passagiers die haar geluk wil gaan beproeven in Australië is de jonge prostituee Stella Fisher.
In Sydney is de industrieel Thomas Mort bezig met het ontwerp van een koelinstallatie. Mort, die al heel wat industriële hoogstandjes op zijn naam heeft staan, ziet het als zijn magnum opus om als eerste bevroren vlees naar Europa te varen. Zo raakt Pipping verwikkeld in een handelsrace vanuit Australië en in een onstuimige liefdesgeschiedenis.
De reis van de Gazelle is een filmisch geschreven pioniersverhaal over een uitvinding die de wereld zou veroveren. Het laat zien dat vooruitgang niet alleen iets is van nu.

Leesfragmenten

Volg het zeilschip de Gazelle en lees op zes verschillende locaties op de wereld een fragment: