Hebban Awards: breng je stem uit!

  •   
hebbanawards

Dit jaar zijn maar liefst tien boeken van Luitingh-Sijthoff genomineerd voor de Hebban Awards. Staan jouw favorieten erbij? Breng dan vandaag nog je stem uit!

 

Categorie: Thriller (vertaald)

Ik reis alleen van Samuel Bjørk

In een bos wordt het lichaam van een zesjarig meisje aangetroffen. Zij is met een springtouw opgehangen aan de tak van een boom. Om haar nek een vliegtuiglabel met de tekst ‘Ik reis alleen’. De ervaren inspecteur Holger Munch wordt belast met het onderzoek.

 

Categorie: Fantasy (Nederlandstalig)

Heksenkind van Martijn Adelmund & Iris Compiet

Nikki Zevenslooten heeft het avontuur in het eerste boek over de nornir overleefd. Wie loopt gevaar nu zij zelf norn blijkt te zijn, met de bijbehorende trek in kotervlees?


Drakentovenaar
 van An Janssens

Het tweede deel in de Drakenreeks van An Janssens. Het leven in de grottenstad is moeilijk voor Var, de zoon van een verzetsleider. Hij heeft een plan, maar de Buigmoeder, een wezen dat gevoelens kan vervormen, maakt het hem erg moeilijk.

 

Categorie: Fantasy (vertaald)

Leviathan ontwaakt van James S.A. Corey
Kapitein Jim Holden ontdekt een interstellair complot dat het voortbestaan van de complete mensheid bedreigt.

 

Het recht van de Radch van Ann Leckie
De soldaat Breq had ooit duizend lichamen. Ze gaat de confrontatie aan met de heerser van het rijk nu ze nog maar één kwetsbaar lichaam heeft.


De moordenaar van de nar
 van Robin Hobb
Het eerste deel van een nieuwe trilogie over de Zes Hertogdommen, waarin Fitz een vredig leven als huisvader heeft opgebouwd. Door de komst van dochter Bee, waar iets vreemds mee aan de hand is, is het gedaan met de rust.

 

Categorie: Young Adult (Nederlandstalig)

Onder mijn huid van Marlies Slegers

Coco is tot over haar oren verliefd op Nick en laat zich door hem overhalen om een naaktfoto van zichzelf te versturen. Niet veel later ontvangt ze dezelfde foto van een anonieme afzender. De foto zal viraal gaan als ze niet binnen 24 uur een nieuwe foto stuurt…

 

Categorie: Feelgood (Nederlandstalig)

Piece of Kate van Emily Lichthart

Kate Smit gooit het roer om en begint een taartenwebshop. De webshopt wordt zo succesvol dat ze ook een echte winkel opent. Het succes brengt Kate alles wat haar hartje begeert, maar blijkt toch ook een keerzijde te hebben…

 

Categorie: Feelgood (vertaald)

Je bent geweldig van Jill Mansell
Hallie is verliefd op de perfecte man, maar omdat ze niet lang meer te leven heeft zal het nooit wat kunnen worden. Dan blijken er nieuwe longen voor Hallie te zijn. Maar wie is de donor?

 

Categorie: Non-fictie (vertaald)

De mooie voedselmachine van Giulia Enders
De Duitse studente geneeskunde is gefascineerd door de werking van een van de belangrijkste organen in ons lichaam: de darmen. Enders deelt op een toegankelijke manier haar kennis van de spijsvertering.

 

Stem nu op jouw favoriete boeken en maak kans op een Kobo e-reader.