HET GLUTENGEVAAR no. 1 in Amerikaanse bestsellerlijst

  •   
Het Glutengevaar

Het Glutengevaar – David Perlmutter

Je brein, dat ben je zelf. Hoe houd je je denkvermogen en je emotionele stabiliteit in stand? Nieuw onderzoek wijst uit dat gluten sluipmoordenaars zijn voor je brein.
Hét boek hierover, Het glutengevaar, staat al weken nummer één in de Amerikaanse bestsellerlijsten.

Het glutengevaar presenteert het baanbrekend hersenonderzoek van de Amerikaanse neuroloog dr. David Perlmutter. Hij heeft het wetenschappelijk bewijs gevonden dat granen, koolhydraten en suiker gevaarlijk zijn. Eigenlijk alle voedsel dat gluten bevat. Gluten zetten namelijk bepaalde hersencellen in werking die daardoor ontstoken raken en zo het eigen brein aanvallen: een soort auto-immuunreactie.
Het Glutengevaar
Zijn advies is daarom: eet geen brood, pasta of suiker meer. In dertig dagen heb je dan je hersenen gezond. Iedereen met een breingerelateerd probleem (bijvoorbeeld slapeloosheid, ADHD, vergeetachtigheid, migraine, depressie) heeft baat bij een glutenvrij leven.

In dit boek lees je niet alleen Perlmutters theorie, maar ook patiëntenverhalen en recepten. Het is zonder meer interessant voor alle lezers van Wij zijn ons brein van Dick Swaab, en een aanrader voor iedereen die meer wil weten over voedsel, onze hersenen en een gezonde levensstijl.

Commentaren op Het glutengevaar:

`Gedegen advies, ondersteund door medisch onderzoek.’ – Russell B. Roth, American Medical Association

`Dr. Perlmutter houdt een overtuigend pleidooi om het brein gezond te houden of beginnen te maken.’ – William Davis, auteur van Broodbuik

eerste hoofdstuk Het Glutengevaar

Ben jij nieuwsgierig geworden naar Het Glutengevaar? Lees dan hier het eerste hoofdstuk.

Bestel het boek of download het e-book.

Bekijk hier een interview met David Perlmutter