Het huis aan de Gouden Bocht feestelijk gepresenteerd in het Rijksmuseum

  •   
jessie Burton - Het huis aan de Gouden Bocht

Vrijdag 13 juni werd onder grote belangstelling en in aanwezigheid van de Engelse auteur, Het huis aan de Gouden Bocht gepresenteerd in het Rijksmuseum in Amsterdam.

De middag kende een goed gevuld programma. Historicus en publicist Luc Panhuysen, gespecialiseerd in de Gouden Eeuw, gaf een lezing over Amsterdam in de Zeventiende Eeuw. Conservator Bianca du Mortier van Het Rijksmuseum vertelde over het poppenhuis van Petronella Oortman. Tijdens de presentatie zorgde het Huygens Duo voor een muzikaal intermezzo, dat prachtig aansloot bij het thema van Het huis aan de Gouden Bocht. De middag stond onder leiding van auteur en programmamaker Judith Uyterlinde.

Nieuwsuur over Het huis aan de Gouden Bocht

Het tv-programma Nieuwsuur was ook bij de presentatie aanwezig en interviewde Jessie Burton tijdens een rondvaart door de Amsterdamse grachten. Bekijk het item hier terug.

Het huis aan de Gouden Bocht

Amsterdam, 1686. Nella Oortman komt aan de prestigieuze Herengracht wonen, als jonge bruid van de bekende VOC-koopman Johannes Brandt. Haar echtgenoot is meestal op reis en raakt haar nooit aan. Dan krijgt ze van hem een bijzonder cadeau: een poppenhuis. Het is net hun eigen herenhuis aan de gracht – maar dan in miniatuur. Vanaf dat moment ontvangt ze mysterieuze pakketjes met meubels en poppen voor haar poppenhuis. Wie is de geheimzinnige afzender die zoveel details van hun privéleven lijkt te kennen? En zijn hun geheimen veilig in zijn handen?

Het huis aan de Gouden Bocht – Jessie Burton | € 19,95
Bestel of download het e-book.

Huis aan de gouden bocht