Het Ronde Huis van Almar Otten genomineerd voor beste boek van Overijssel 2014

  •   
Otten Ronde huis

Het ronde huis van Almar Otten is de enige thriller die genomineerd is voor de verkiezing van het beste boek van Overijssel 2014. Hij neemt het op tegen Bloesemtocht van Rodaan Al Galidi, Papegaai vloog over de IJssel – Kader Abdolah en Opstand van Michelle Visser. De winnaar van de prijs wordt gekozen door het publiek. Er kan gestemd worden op www.overijsselverwoord.nl.

Het Overijssels Boek van het Jaar is een wedstrijd waarin het beste fictie en het beste non-fictieboek van Overijssel worden gekozen. Van 17 november tot en met 31 december kunnen hiervoor de nominaties worden ingestuurd. Vervolgens zal een jury zich over de non-fictie inzendingen buigen en het beste non-fictie Overijssels Boek van het Jaar kiezen en een jury voor de fictieboeken zal een shortlist samenstellen, waarover het publiek zich kan uitspreken en het beste fictie Overijssels Boek van het Jaar 2014 te kiezen. De uitreiking zal plaatsvinden tijdens de feestelijke avond ‘Overijssel Verwoord’ op 4 maart in de Schouwburg in Deventer.

Het ronde huis van Almar Otten

Lineke Tesinga houdt een lezing over een middeleeuws boek waarin bizarre Germaanse rituelen worden beschreven. Sommige aanwezigen horen haar verhaal met meer dan normale belangstelling aan. Zoals rechercheur Jozef Laros, die een verband legt met een onopgeloste moordzaak. Er zit ook een oudere vrouw in de zaal die maar doorpraat over een verdwenen meisje. Na de avond van de lezing volgen er steeds meer aanwijzingen over gruwelijke gebeurtenissen die zich zouden hebben afgespeeld in het Ronde Huis, een mysterieus jachtverblijf in de Veluwse bossen waar de Nederlandse elite begin vorige eeuw samenkwam en waar prins Hendrik kind aan huis was. Rondom het Ronde Huis blijkt veel meer gebeurd te zijn dan jagen alleen. Almar Otten (1964) publiceerde in 2011 de historische thriller De afstammeling, die zeer lovend werd ontvangen. Algauw volgden Blauw goud (bekroond met de Diamanten Kogel 2012) en Jeugdzonde. Het Ronde Huis is een razend spannende thriller die gebaseerd is op feiten en nooit opgehelderde geruchten.

Lees hier het eerste hoofdstuk.

Bestel