Inferno best verkochte boek van 2013!

  •   
Inferno Dan Brown College Tour

Inferno van Dan Brown is het best verkochte boek van 2013. Dat donderdag 9 januari tijdens een persconferentie in de bibliotheek van het Rijksmuseum bekendgemaakt. Dan Brown ontving de onderscheiding uit handen van Eppo van Nispen, directeur van de CPNB. Bekijk hier de volledige Top 100 van de bestverkochte boeken van 2013.

Bekijk hier het moment waarop Dan Brown de onderscheiding in ontvangst nam.

Inferno van Dan Brown verscheen op 14 mei, gelijktijdig met de Amerikaanse editie, en stond 14 weken op nummer 1 in de Nederlandse bestsellerlijst de Bestseller60. Wereldwijd werd Inferno reeds 13,5 miljoen keer verkocht; het boek is vertaald in meer dan 50 talen.

Dan Brown in Nederland

Vorige week was Dan Brown Nederland. Het was de eerste keer dat de Amerikaanse bestsellerauteur een bezoek aan Nederland bracht. Ter gelegenheid van zijn bezoek is Inferno in een speciale Friese editie verschenen met als titel Ynferno. Dan Brown bezocht Nederland om de jaarlijkse hengstenkeuring mee te maken in het Friese Leeuwarden. Daarnaast gaf hij een lezing in de Stadsschouwburg in Amsterdam en een persconferentie in het Rijksmuseum.

Vrijdag 7 februari is Dan Brown te zien in NTR College Tour. Presentator Twan Huys interviewde Dan Brown in de eregalerij voor de Nachtwacht. Volgens Huys speelt het volgende boek van Dan Brown zich af in Amsterdam en was Brown in Nederland om research te doen voor zijn nieuwe boek. Dit vertelde hij in De Wereld Draait Door. Bekijk het fragment hieronder terug.

Een compleet fotoverslag van het bezoek van Dan Brown volgt. Kijk ook op www.danbrown.nl.