Jimi Hendrix – in zijn eigen woorden (Starting at Zero) vanaf april in de boekwinkel

  •   
Jimi Hendrix In zijn eigen woorden

7 april verschijnt de biografie In zijn eigen woorden (de Nederlandse vertaling van Starting at Zero) van gitaarlegende Jimi Hendrix.

James Marshall Hendrix (1942-1970) maakte furore als de flamboyantste gitarist van de jaren zestig. Hij bracht een revolutie in het gitaarspelen teweeg door zijn inventieve gebruik van ongewone en open akkoorden, feedback, distortion en het wahwah-pedaal. In zijn songteksten presenteerde hij zich als een poëtische mysticus met een spirituele kijk op het eigentijdse bestaan. Voor elke rock- en popfan, voor elke muzikant – van professioneel tot aspirant – is de naam Jimi Hendrix legendarisch.

Jimi Hendrix – In zijn eigen woorden is een biografie in de vorm van een interviewcompilatie van vrijwel alles wat van de rocklegende Hendrix beschikbaar is aan interviews, persoonlijke aantekeningen, teksten, transcripties van gesproken tekst (film en documentaire). Hendrix spreekt over zijn jeugd, zijn muzikale invloeden, zijn gitaren, zijn drugsgebruik, en over zijn persoonlijke leven in het algemeen, van zijn jeugd tot enkele dagen voor zijn dood in 1970.

 De biografie is tot stand gekomen op initiatief van Alan Douglas, documentairemaker en persoonlijke vriend en producer van Jimi Hendrix. Voor de totstandkoming van dit boek werkte hij samen met tekstschrijver Peter Neal. Het Nederlandse voorwoord is geschreven door Eric Corton.

Jimi Hendrix – In zijn eigen woorden ligt vanaf 7 april in de boekwinkel (ook verkrijgbaar als e-book).