Joyland: de nieuwe thriller van bestsellerauteur Stephen King

  •   
Stephen King Joyland

Vanaf vandaag ligt Joyland, de nieuwe thriller van Stephen King, in de winkels! Een griezelig goede thriller die zich afspeelt in het pretpark Joyland in de jaren zeventig.

Devin Jones heeft het prima naar zijn zin in Joyland, waar hij een zomerbaantje heeft en zijn liefdesverdriet probeert te verwerken. Zó naar zijn zin dat hij besluit zijn studie te onderbreken om een tijdje in Joyland te blijven.

Hij raakt in de ban van de verhalen over de jaren geleden vermoorde Linda Gray, wier geest nog altijd in het spookhuis rondwaart. Er gaan geruchten dat er in de buurt meer jonge vrouwen zijn vermoord, op precies dezelfde manier. Als Devin zich ook nog ontfermt over een ongeneeslijk ziek jongetje, veranderen de komende gebeurtenissen zijn leven voorgoed.

2013 is uitgeroepen tot Stephen King Jaar met veel nieuwe uitgaven en bijzondere activiteiten. Naast Joyland verschijnt in september Dr. Sleep, het langverwachte vervolg op De Shining. Ook verschijnen er nieuwe televisie- en filmproducties: Kings klassieker Carrie is opnieuw verfilmd en zal in het najaar in première gaan. Bovendien start eind juni bij CBS (Verenigde Staten) de televisieserie van Under the dome (Gevangen), geregisseerd door Steven Spielberg.

Ter gelegenheid van het Stephen King Jaar presenteren wij met gepaste trots ook een serie met opvallend vormgegeven vintage Kingtitels (It, Dromenvanger, Misery en Christine). Meer informatie over alle King-uitgaven en alle activiteiten in het Stephen King Jaar vind je op onze speciale Stephen King-actiepagina.