Lees De Code – vanaf 26/01/2015 in de winkel

  •   
Olsson Code

Een ongelooflijke race tegen de klok – Fredrik Olsson heeft een verbijsterende thriller geschreven, wellicht een van de beste van Zweden.

In Amsterdam wordt de jonge historica Janine Haynes vermist. Ze is voor het laatst gezien in een druk café. In Berlijn wordt een dakloze man vermoord door drie mannen in een nepambulance. En in Stockholm verdwijnt voormalig cryptoloog William Sandberg uit het ziekenhuis na een mislukte zelfmoordpoging. Schijnbaar losstaande gebeurtenissen die echter de aanleiding vormen voor een zenuwslopende zoektocht.

Sandberg blijkt gevangen te zijn genomen door een schimmige organisatie en is naar een afgelegen kasteel ergens in Europa gebracht. Daar wordt hij gedwongen een ultrageheime, gecodeerde boodschap te ontcijferen.
Dan vindt er een virusuitbraak plaats en sterven duizenden mensen een gruwelijke dood. Zolang Sandberg geen oplossing heeft gevonden, zijn de gevolgen niet te overzien…

Fredrik T. Olsson (1969) is scenarioschrijver voor film en televisie in Göteborg, Zweden.

Lees hier een fragment.

‘De code heeft een ongekend goed gestructureerde plot en levert een adembenemende leeservaring op. Net als De Da Vinci Code, maar dan nog slimmer en beter geschreven.’ Dagens Nyheter

Reserveer