An Janssens op Elfia 2017

  •   

Zaterdag 29 april 2017 zal fantasy-auteur An Janssens aanwezig zijn op Elfia (Haarzuilens) om haar lezers te ontmoeten en haar nieuwste boek Heksenhoeve te signeren bij de stand van Luitingh-Sijthoff / Het Verboden Rijk. Voorafgaand aan Elfia stelden wij An alvast drie vragen over haar werk:

Waar kennen de lezers jou van?

Janssens, An (foto Lies Post)Drakenkoningin is mijn bekendste boek, daarmee won ik de eerste Luitingh Fantasy & MagicTales Schrijfwedstrijd. Het boek werd hét Nederlandstalige fantasy-debuut van de afgelopen jaren genoemd, dus dat maakt me best wel fier. De wereld van de Drakentrilogie is er een van extremen. Ze is kaal en uitgestorven, maar tegelijkertijd waanzinnig drukbevolkt. Het is er zo koud dat een mens zonder gepaste kleding binnen een paar minuten bevriest, en zo heet dat wind brandt als vuur. Het sterkste punt van de boeken zijn volgens mij de onverwachte plotwendingen. Net wanneer je denkt dat je weet hoe het zit, onthul ik iets wat alles in een ander daglicht stelt.

Tip: Lees ook het artikel op Hebban.nl over de Verbeeldingswereld van An Janssens.

 

Janssens HeksenhoeveIn je nieuwe boek Heksenhoeve staat een oude boerderij in het Meerdaalwoud centraal. Vertel daar eens meer over?

Zeven families leven er zoals honderd jaar geleden: er is geen elektriciteit, de WC is in een hokje buiten en water komt uit de pomp. De bewoners laten iedereen met rust en jarenlang werden zijzelf ook met rust gelaten. Tot in Leuven een gruwelijke moord wordt gepleegd op een studente. Ze is aan haar armen opgehangen aan een lamp, haar naakte borsten staan vol messteken, haar ogen, neus, lippen en oren zijn verwijderd. Sander, een administratieve hulp bij de federale politie, ontdekt een spoor dat naar de Heksenhoeve leidt. Door zijn extreme teldwang neemt niemand hem serieus, dus gaat hij alleen op onderzoek uit. Ondertussen komt zijn ex-vriendin Anouk onbedoeld op de Heksenhoeve terecht, waar ze ontdekt dat er bovennatuurlijke elementen in het spel zijn. Heksenhoeve draait om de vraag hoe ver angst voor de dood een mens kan drijven, en of dat ook Sander en Anouk het leven zal kosten.

 

Wat is jouw favoriete fantasyboek en waarom?

Er zijn teveel prachtige fantasyboeken om uit te kiezen, maar als ik dan toch één moet noemen: De Eerste Wet van de Magie van Terry Goodkind. Omdat de magie gewoon echt is in dat boek, omdat Richard en Kahlan onvoorwaardelijk van elkaar houden, en omdat de eerste wet eigenlijk niets met magie te maken heeft: mensen geloven wat ze willen geloven, of datgeen waarvan ze bang zijn dat het waar zou kunnen zijn.

 

Meer horen over de Drakentrilogie of Heksenhoeve? Ontmoet An Janssens 29 april 2017 op Elfia bij de stand van Uitgeverij Luitingh-Sijthoff / Het Verboden Rijk . An is te vinden op de stand van  12-13 uur, 14.30 -15. 30 uur en 16.30 tot 17.30 uur.