Mr. Mercedes wint Edgar Award voor thriller van het jaar 2015

  •   
King, Stephen 2013 (c Shane Leonard)250px

Gisteravond werd bekend dat Mr. Mercedes, de bloedstollend spannende thriller van Stephen King, de winnaar is van de prestigieuze Edgar Award.

Edgar Awards

De Edgar Awards, vernoemd naar schrijver Edgar Allen Poe, zijn de belangrijkste prijzen op het gebied van thrillers in Amerika. Ze worden al meer dan zestig jaar uitgereikt door het genootschap Mystery Writers of America. King versloeg bekende thrillerschrijvers als Karin Slaughter, Ian Rankin en Stuart Neville, die ook genomineerd waren voor de prijs. Gelukkig namen Kings concurrenten hun verlies sportief op, zoals te lezen is op Twitter:

‘Een minpunt was dat ik de Edgar Award niet heb gewonnen – één of andere jonge schurk genaamd Stephen King won. Een pluspunt… ik heb Stephen King ontmoet!’ Ian Rankin

‘Ik heb de Edgar Award niet gewonnen, maar ik heb wél Stephen King ontmoet.’ Stuart Neville

Mr. Mercedes

In Mr. Mercedes rijdt een eenzame bestuurder in een gestolen Mercedes dwars door een menigte werklozen in de rij voor een banenbeurs; acht mensen worden gedood, vijftien raken gewond. De moordenaar ontsnapt. Maanden later wordt gepensioneerd rechercheur Bill Hodges nog steeds achtervolgd door de onopgeloste misdaad. Wanneer hij een krankzinnige brief ontvangt van iemand die zichzelf de ‘Mercedes Killer’ noemt en dreigt met nog een duivelse aanval, ontwaakt Hodges uit zijn depressieve en wezenloze toestand, vastbesloten om een volgende tragedie te voorkomen.

De eerlijke vinder

Op 2 juni verschijnt het vervolg op Mr. Mercedes, getiteld De eerlijke vinder.