Rechten HEX van Thomas Olde Heuvelt verkocht in US en UK

  •   
Olde Heuvelt, Thomas  2011(foto Wes van de Plas)

De Amerikaanse en Britse rechten van fantasy-thriller HEX van Thomas Olde Heuvelt (1983) zijn verkocht aan de Amerikaanse uitgeverij Macmillan/Tor (US, Canada) en de Britse uitgeverij Hodder & Stoughton (UK, Australië). Hiermee zet Olde Heuvelt een unieke prestatie neer: zelden is het een Europese genreschrijver gelukt om door te breken in de Angelsaksische markt.

Oliver Johnson, associate publisher van Hodder & Stoughton, zegt: ‘We zijn zeer verheugd HEX te hebben binnengehaald. Dit boek zit zo bomvol briljante concepten en momenten dat we absoluut broeien van enthousiasme: dit is het begin van een lange en succesvolle internationale carrière voor Olde Heuvelt.’

De buitenlandse interesse voor HEX is groot. De onderhandelingen voor filmrechten en vertaalrechten van verschillende landen zijn in volle gang. In april 2013 werd Thomas Olde Heuvelt als eerste Nederlander ooit genomineerd voor de Hugo Awards, de grootste internationale fantasy-award.

In HEX is het ogenschijnlijk pittoreske dorpje Beek in de greep van een vrouw uit de zeventiende eeuw, wier ogen en mond zijn dichtgenaaid. Iedereen weet dat haar ogen nooit mogen worden geopend. Er wordt alles aan gedaan om haar aanwezigheid geheim te houden. Maar als een groep jongeren besluit online viral te gaan met de heks, laat ze de moderne samenleving langzaam maar zeker afglijden naar middeleeuwse praktijken.

HEX is Olde Heuvelts bestverkochte roman en werd in Nederland lovend ontvangen door o.a. Crimezone.nl en Vrij Nederland.

‘Lees dit boek en het zal nog dagen door je hoofd blijven spoken. […] Olde Heuvelt is de Nederlandse Stephen King. Geweldig spannend en gruwelijk goed!’ – Crimezone.nl

‘Een meeslepende achtbaanrit met geweldige personages […] geschreven met satanisch genoegen.’ – Vrij Nederland

Thomas Olde Heuvelt is 30 jaar, woont en werkt in Den Bosch. HEX is zijn derde boek bij Luitingh-Sijthoff. Eerder verschenen Leerling Tovenaar Vader & Zoon en Harten Sara.