De Rozenoorlogen – Stormvogel van Conn Iggulden. Lees nu gratis de eerste tien hoofdstukken!

De Rozenoorlogen

De Rozenoorlogen

De Rozenoorlogen – Stormvogel van Conn Iggulden is verschenen! Eens in de zoveel tijd verschijnt een grote roman over een belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis. De Rozenoorlogen is zo’n roman. Een boek dat de lat voor historische fictie verlegt.

RozenoorlogenKoning Henry V – De Leeuw van Engeland – is al lang dood. In 1437, na jaren van regentschap, is de vrome en zachtmoedige Henry VI volwassen en bestijgt hij de Engelse troon. Zijn kwakkelende gezondheid en zwakke geest maken van hem een slappe koning – Henry gaat ervan uit dat zijn vertrouwelingen, hoofd van de geheime dienst Derry Brewer en William de la Pole, de Graaf van Suffolk, zijn koninkrijk bestieren.

Maar er zijn er, zoals Richard Plantagenet, de Graaf van York, die vinden dat Engeland moet worden geleid door een sterke koning wil het koninkrijk overleven.
Terwijl Engelse territoria in Frankrijk bedreigd worden en thuis geruchten rondgaan over opstanden, groet de angst dat Henry en zijn adviseurs het land naar de afgrond laten glijden. Als er in het geheim een huwelijk wordt bekokstoofd tussen Henry en de jonge adellijke Française Marguerite van Anjou, wordt die angst werkelijkheid…

Stormwolken pakken zich samen boven Engeland als Koning Hendrik en zijn volgelingen thuis en in het buitenland worden aangevallen. Wie of wat kan het koninkrijk redden voordat het te laat is?

Gratis de eerste tien hoofdstukken van De Rozenoorlogen

Klik hier.

De Rozenoorlogen is een gebonden boek met stofomslag, leeslint, geïllustreerde kaarten en een stamboom van de families York en Lancaster.

De Rozenoorlogen – Stormvogel – Conn Iggulden
Gebonden | 480 pagina’s | 978 90 2180 977 9 | € 24,95

Bestel nu

Rozenoorlogen

rozenoorlogen-takjes

De hoofdrolspelers uit De Rozenoorlogen

Personages De Rozenoorlogen
Koning Henry VI

Koning Henry VI is een vrome, argeloze man die wordt geplaagd door een slechte gezondheid en wanen. Alleen met hulp van zijn trouwe adviseurs kan hij Engeland regeren.

Margaret van Anjou

De jonge en vastberaden Marguerite van Anjou komt naar Engeland om te trouwen met een belangrijke vorst. Algauw beseft ze dat voor haar geen luxeleventje is weggelegd en ze haar moet beschermen tegen degenen die hem van de troon willen stoten.

Richard, Graaf van York

Richard heeft koninklijk bloed in zijn aderen, maar wordt een één familietak van de troon gescheiden. Om de bestwil van het land moet hij ervoor kiezen om op te klimmen – of Henry VI te beschermen.

Wiliam, Graaf van Suffolk

Al trouwe adviseur is William van Suffolk een machtige bondgenoot van de koninklijke familie – en vormt hij een obstakel voor degenen die de koning liever in een zwakke positie zien.

De Rozenoorlogen – Stormvogel van Conn Iggulden is het eerste deel van een onmisbare, epische serie waarin de families York en Lancaster Engeland in een gruwelijke burgeroorlog storten. Een oorlog die dertig jaar zal duren.
George R.R. Martin gebruikte voor zijn epische serie Game of Thrones de Rozenoorlogen als inspiratiebron.

De Rozenoorlogen

Conn Iggulden, auteur van De Rozenoorlogen

RozenoorlogenConn Iggulden (1971) is schrijver van een serie superieure bestsellers, waaronder de epische historische fictie over Caesar (van zijn geboorte in De Poorten van Rome tot aan zijn dood in De Toorn van de Goden). Hiermee werd Iggulden internationaal een merkauteur. Ook schreef Iggulden samen met zijn broer het enorm succesvolle Het jongensboek. Met De Rozenoorlogen bewijst hij opnieuw dat hij op eenzame hoogte staat als het gaat om epische historische fictie.

Kijk voor meer informatie op www.conniggulden.com.

Pers over De Rozenoorlogen

In Engeland is het boek De Rozenoorlogen verschenen als Wars of the Roses. De Britse pers is lyrisch over De Rozenoorlogen. Lees hier wat ze van het boek vinden:

‘Hoog tempo, sappige intriges en vol met actie.’ – Sunday Times

‘Energiek en zeer gedegen werk; Iggulden weet waarover hij schrijft en voor wie.’ – Independent

‘Historische feiten, geloofwaardigheid en verhaal sluiten naadloos op elkaar aan in deze roman.’ – Daily Express

‘Als het aankomt op epische, historische fictie staat Iggulden op eenzame hoogte.’ – Daily Mirror

‘Een subliem plot in een perfect tempo.’ – The Times

‘Iggulden blaast een van de donkerste en meest dramatische periodes uit de geschiedenis nieuw leven in, met aandacht voor zowel het tijdperk in zijn geheel als de mensen en hun verhalen.’ – Star

‘Pakkend en uitzonderlijk goed geschreven.’ – Stylist

Conn Iggulden over De Rozenoorlogen