Scherp, de nieuwe Patricia Cornwell

scherp-cornwellVlak bij het huis van Kay Scarpetta wordt een leraar doodgeschoten. Scarpetta gaat meteen naar de plaats delict. Het blijkt om een precisieschot van veraf te gaan. Niemand heeft iets gezien of gehoord…

Aldus begint de jacht op een seriemoordenaar. Het enige wat hij achterlaat zijn stukjes koper; zijn slachtoffers lijken niets met elkaar gemeen te hebben. Later krijgt Kay Scarpetta schokkende aanwijzingen dat haar nichtje Lucy, een computergenie, iets met de moorden te maken heeft.

Scherp is de 22e thriller met Kay Scarpetta.

Scherp – Patricia Cornwell
€ 19,99 (paperback) | € 14,99 (e-book)
368 pagina’s

Bestel dit boek of download als e-book.

quotenieuwkerk

Patricia Cornwell werd in juni 1956 in Miami, Florida geboren. In 1979 start zij haar carrière als reporter bij de Charlotte Observer. Al snel wordt zij misdaadverslaggeefster en in 1984 aanvaardt zij een job bij de pathologisch-anatomische dienst van Virginia. Hier werkte ze 6 jaar, eerst als technisch schrijfster, later als systeemanaliste. Zij gaf zich op als vrijwillige stadspolitie en kreeg zo een eerste inzicht in de overheidspolitie.

Tussen 1984 en 1986 schrijft zij drie romans gebaseerd op haar misdaadervaring, maar allen worden geweigerd. Mysterious Press had ook geweigerd maar Sara Ann Freed had haar er een soort van aanmoediging bij geschreven en dit zette Patricia Cornwell aan het denken. Sara Ann Freed had namelijk geadviseerd om de mannelijke detective, die tot dan toe haar centrale figuur in haar boeken was, te lozen en om Kay Scarpetta een meer centrale rol te laten spelen. Zo verscheen in 1990 haar eerste boek Postmortem (Fataal weekend). Dit boek was het begin van de Kay Scarpetta-reeks die haar in de thrillerwereld neerzette.

Ze schreef onder meer Fataal weekend – het enige boek dat de Edgar Award, de Creasey Award, de Anthony Award, de Macavity Award en de Franse Prix du Roman d’Aventure binnen één jaar won – en Rigor mortis, dat de prestigieuze Gold Dagger Award voor het beste spannende boek van 1993 won.

Haar fictieve hoofd patholoog-anatoom, Dr. Kay Scarpetta, won in 1999 de Sherlock Award voor de beste ‘detective’ die door een Amerikaan gecreëerd is.

Patricia Cornwell woont afwisselend in New York en Florida. Voor meer informatie ga je naar www.patriciacornwell.com

quotepeter