Star Wars trilogie voor het eerst gebundeld in één boek

  •   
Lucas-Star-Wars-Trilogie

1 december verschijnt de originele Star Wars-trilogie voor het eerst gebundeld in één boek.  Het is het verhaal  voorafgaat aan Star Wars: The Force Awakens, de grootste bioscoopfilm van dit jaar.

Luke Skywalker, de trotse prinses Leia en de ondernemende Han Solo – al die onvergetelijke personages en hun ongelofelijke avonturen uit de originele Star Wars-films zijn nu voor het eerst samengebracht in een boek. Van de desolate woestijnen van Tatooine tot Endor, de planeet van de Ewoks: de Star Wars-trilogie vertelt het verhaal van de rebellen in hun wanhopige strijd tegen het Keizerrijk.

Over Star Wars:

De originele Star Wars-filmtrilogie van George Lucas startte in 1977 met Star Wars Episode IV: A New Hope, gevolgd door Episode V: The Empire Strikes Back en Episode VI: The Return Of The Jedi.

De tweede Star Wars-trilogie die eind jaren negentig in première ging  (Episode I, II en III) vormden samen een prequel en vertelden het verhaal van Anakin Skywalker, de vader van Luke Skywalker uit de originele trilogie.

De nieuwe film Star Wars: The Force Awakens gaat in december wereldwijd in première en gaat verder waar het verhaal van de originele trilogie (Episode IV, V en VI) stopte. De verwachting is dat de nieuwe film de huidige recordhouder van het grootste openingsweekend (Jurassic World) van de troon zal stoten. Ook in Nederland breekt de Star Wars-koorts weer uit: in veel plaatsen waren de eerste voorstellingen twee maanden voor de premièredatum al uitverkocht.

Bereid je voor op de film en lees alvast het verhaal dat voorafging aan de nieuwe film: Star Wars – de trilogie is vanaf 1 december overal verkrijgbaar voor € 12,50.