Stephen King Jaar

2013 staat bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff in het teken van Stephen King. Er zijn twee nieuwe boeken van de bestsellerauteur verschenen, en eerder verschenen titels worden op veler verzoek opnieuw uitgebracht. Ook de twee exclusieve korte verhalen die King samen schreef met Joe Hill: Het hoge gras en Hoogste versnelling zijn in juni als e-book en eenmalig als regulier boek verschenen.

 

Nieuwe boeken

Stephen King Joyland
Op 4 juni is de instant-klassieker Joyland verschenen: een griezelverhaal dat zich afspeelt in een pretpark zoals alleen Stephen King dat kan bedenken en vertellen. Lees hier de lovende recensies voor Joyland.

 

Daarnaast is op 24 september Dr. Sleep verschenen. Na 36 jaar schreef de Amerikaanse horrorkoning een vervolg op zijn cultklassieker De Shining

Stephen King over Dr. Sleep:

‘De bedoeling van Dr. Sleep was om te proberen mensen weer eens ongenadig bang te maken. Ik heb een paar boeken geschreven die niet zo angstaanjagend waren. Nu wilde ik teruggaan naar de echte horror.’ 

Dr. Sleep is ook eenmalig in een gebonden editie verschenen in een oplage van 1.000 exemplaren. Wees er snel bij, want op=op!

 

Heruitgaven

In mei zijn vier gerestylde King-klassiekers verschenen. Christine, It, Dromenvanger en Misery behoren tot de bekendste titels uit het oeuvre van King en zijn daarom op veler verzoek opnieuw uitgegeven. Ook worden de delen van Kings De Donkere Toren serie opnieuw uitgegeven en vanaf november is een gebonden editie van De Wind door het Sleutelgat verkrijgbaar (het laatstverschenen boek van De Donkere Toren).

 

Nieuwe verfilming Carrie

Kings grote doorbraak Carrie werd een succes dankzij de legendarische verfilming in 1975. 7 november 2013 ging een nieuwe bioscoopfilm van Carrie in première. Voorafgaand aan de première verscheen een filmeditie van het boek.

 

Over de auteur

Stephen King (Portland, 1947) kroop als kind stiekem uit bed om te griezelen bij de hoorspelen op de radio. Met de ontdekking van een doos serieuze horrorliteratuur bij zijn oom en tante op zolder werd definitief de basis  voor zijn latere boeken gelegd. Inmiddels heeft King al meer dan 70 internationale bestsellers op zijn naam staan. In zijn biografie Over leven en schrijven vertelt King openhartig over zijn privéleven en schrijfcarrière.

 

Kings eerder verschenen thriller 22-11-1963, een fascinerend what-if verhaal over de moord op John F. Kennedy, werd in binnen- en buitenland lovend besproken en ontving vijf sterren in de Vrij Nederland Detective & Thrillergids 2012. In Nederland en Vlaanderen gingen meer dan 60.000 exemplaren van 22-11-1963 over de toonbank.

Daarnaast verraste King afgelopen jaar de fans van De Donkere Toren serie met een gloednieuw deel: De wind door het sleutelgat.

Er zijn geen boeken gevonden in deze etalage.