Stephen King’s Donkere Toren-reeks wordt verfilmd

  •   
King, Stephen 2013 (c Shane Leonard)250px

De Donkere Toren-boekenreeks van de Amerikaanse thriller- en horrorauteur Stephen King wordt verfilmd.

Er werd al langer gesproken over de verfilming van Stephen King’s epische serie, maar uiteindelijk is het Sony Pictures (in samenwerking met MRC Studios) die de reeks boeken zal gaan verfilmen én er een tv-serie van zal maken.

De eerste film zal grotendeels de plot van het eerste boek, De scherpschutter, volgen. De Donkere Toren-serie speelt zich af in een magisch koninkrijk en volgt de belevenissen van Roland van Gilead, een scherpschutter die op zoek is naar het brandpunt van ruimte en tijd dat bekendstaat als de Donkere Toren.

Ook Stephen King zelf is enthousiast over de filmplannen: ‘Ik ben blij dat De Donkere Toren eindelijk op het witte doek te zien zal zijn. Degenen die vanaf het begin zijn meegereisd met Roland en zijn vrienden in hun zoektocht naar de Donkere Toren zullen hun hoop op een verfilming eindelijk waarheid zien worden. Het is een briljante en creatieve adaptatie van mijn boeken.’

Hoewel acteurs als Javier Bardem en Russell Crowe interesse hebben in de hoofdrol, wordt er pas een cast samengesteld als er een regisseur is aangesteld. Wanneer de film en de tv-serie uitkomt is nog onbekend.