Doe mee & win een cruise

Deze winactie is helaas ten einde. Wil jij op de hoogte blijven van onze winacties? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

 

 

Ruth Ware, schrijfsteWare_Suite10_3Dr van In een donker, donker bos, is terug met een razendspannende thriller: De vrouw in suite 10!

In een donker, donker bos was briljant, maar deze is nog beter.’ Sun On Sunday

Tijdens een cruise is Lo Blacklock getuige van een moord, maar niemand gelooft haar. Vastberaden om erachter te komen wie het slachtoffer was en waarom ze vermoord is, gaat Lo op zoek naar de waarheid. Maar Lo zal er snel achter komen dat een moordenaar niet gediend is van mensen die hun neus in andermans zaken steken…

De vrouw in suite 10 | Ruth Ware | €19,99 

Lees fragment Reserveer boek

 


Vier vragen aan Ruth Ware

Ruth-Ware auteursfoto_webHet idee voor In een donker, donker bos kwam van een vriendin van jou die zich afvroeg waarom er nog geen thrillers bestonden over vrijgezellenfeestjes. Waar kwam het idee vandaan voor De vrouw in suite 10?

Dat weet ik eigenlijk niet precies, het was een combinatie van verschillende dingen denk ik! Deels ontstond dit idee tegen de tijd dat de eerste recensies verschenen van In een donker, donker bos. In veel daarvan werden referenties gemaakt naar Agatha Christie en de manier waarop zij zulke geweldige ‘gesloten kamer’- mysteries schreef. Dat gaf me stof tot nadenken over de omgevingen van haar beroemdste boeken: Moord in de Oriënt-Express, Moord op de Nijl, etc. Het neerzetten van dat gevoel van verstikkende luxe doet zij zo goed – karakters worden neergezet als adembenemend mooi en welvarend maar tegelijkertijd afschuwelijk. Een cruise paste daar van nature goed bij: een luxe omgeving die je niet zomaar kunt ontvluchten.

Wat zou je zelf doen als je werd opgesloten in een cabine op een cruiseschip?
O god, ik zou waarschijnlijk ten koste van alles proberen te ontsnappen! Ik ben niet heel claustrofobisch, maar ik hou niet echt van het gevoel dat ik geen vluchtroute heb.

Wat maakt dat De vrouw in suite 10 zo’n zinderend spannend boek is geworden?
Door het te hebben over In een donker, donker bos en De vrouw in suite 10, ben ik me gaan realiseren dat beide boeken op de een of andere manier over fobieën van mij gaan! In een donker, donker bos gaat over de angst dat je misschien een grote fout hebt gemaakt maar niet zeker weet of dit echt is gebeurd. In De vrouw van suite 10 is het het idee dat je wellicht iets belangrijks hebt zien gebeuren, of zelfs het slachtoffer bent geworden van een misdaad, maar dat niemand jouw verhaal gelooft. Ik denk dat dit angsten zijn die veel mensen delen of zich in ieder geval kunnen voorstellen. Misschien dat dit ervoor zorgt dat de boeken je zo aangrijpen – mensen kunnen zich ermee identificeren en zich voorstellen dat dit echt gebeurt.

Zijn er nog bepaalde onderwerpen waar je graag over zou willen schrijven in de toekomst?

Nou, mijn komende boek gaat over het leven op een kostschool, dus daarmee licht ik wel een tipje van de sluier op. En daarna… ik heb werkelijk waar geen idee. Ik wacht nog op het volgende idee dat langs gaat komen…

Lees nu de bestseller In een donker, donker bos voor € 10,-

Ware_donker-bos.3D-goed

‘Je bent gewaarschuwd: dit boek is echt heel eng!’ Reese Witherspoon

Nora wordt, out of the blue, uitgenodigd voor het vrijgezellenfeest van Clare, die ze al tien jaar niet heeft gezien. Is dit een kans om geesten uit het verleden voorgoed te begraven? Ze besluit te gaan, maar wat hooguit een ongemakkelijk feestje zou moeten zijn, eindigt in moord. Nora komt bij in het ziekenhuis, maar ze weet niet meer wat er is gebeurd – of wat ze heeft gedaan…

‘Ruth Ware heeft een psychologische thriller geschreven om je vingers bij af te likken. Meer van zulke boeken graag.’ **** De Limburger

Bestel boek