Tv-rechten Het huis aan de Gouden Bocht verkocht

  •   
jessie Burton - Het huis aan de Gouden Bocht

Het huis aan de Gouden Bocht van Jessie Burton zal verfilmd worden voor televisie. Gisteren, 21 januari, werd in Londen bekend gemaakt dat de tv-rechten verkocht zijn aan Company Pictures, het bedrijf dat eerder al een tv-adaptatie van Hillary Mantel’s Wolf Hall maakte.

Kate Sinclair, de executive producer van het project vertelt: ‘Jessie heeft een verbazingwekkend mooi boek geschreven dat het Amsterdam van de zeventiende eeuw tot in het kleinste detail tot leven laat komen. Daarnaast is het een verhaal vol intrige en donkere geheimen waardoor het de potentie heeft om een complexe en “high end” dramaserie te worden.’ Ook Jessie Burton, die als adviseur zal meewerken aan de adaptatie, is enthousiast: ‘Ik ben onder de indruk van de creatieve en passionele visie die Company TV heeft voor Het Huis aan de Gouden Bocht en ik vind het geweldig dat zij de rechten hebben gekocht. Ik kan niet wachten tot Nella en Johannes tot leven worden gewekt.’

Het huis aan de Gouden Bocht – Jessie Burton
Amsterdam, 1686. Nella Oortman komt aan de prestigieuze Herengracht wonen, als jonge bruid van de bekende VOC-koopman Johannes Brandt. Ze is niet bepaald wereldwijs, en ze begrijpt niets van het huishouden waar ze in terechtgekomen is. Haar ongetrouwde, vrijgevochten schoonzus Marin, de neger Otto en het brutale dienstmeisje Cornelia maken er de dienst uit. Haar echtgenoot Johannes is meestal op reis en raakt haar nooit aan. Dan krijgt ze van hem een bijzonder cadeau: een poppenhuis. Het is net hun eigen herenhuis aan de gracht – maar dan in miniatuur. Vanaf dat moment ontvangt ze mysterieuze pakketjes voor haar poppenhuis. Wie is de geheimzinnige afzender die zoveel details van hun afzonderlijke privélevens lijkt te kennen? En zijn hun geheimen veilig in zijn handen?

De 32-jarige Britse Jessie Burton bracht in 2009 voor het eerst een bezoek aan Amsterdam en was gelijk verliefd op de grachten en herenhuizen. Wandelend door het oude centrum vormden zich in haar hoofd de eerste ideeën voor een roman die zich af zou spelen in deze prachtige omgeving. Ook het poppenhuis van Petronella Oortman, een van de hoogtepunten van de collectie van het Rijksmuseum, sprak erg tot haar verbeelding. Ze verwerkte haar research tot een indrukwekkende historische roman waarin ze een prachtig portret van Amsterdam in de Gouden Eeuw schetst..

Bestel