Unieke eenmalige voorstelling rondom boek Mylou Frencken

  •   
mylou frencken

Op 12 mei 2017 organiseert De Kleine Komedie samen met Uitgeverij Luitingh-Sijthoff een unieke eenmalige voorstelling rondom kleinkunstenaar Mylou Frencken, naar aanleiding van de verschijning van haar boek Leven in het lied. Op haar uitnodiging komen Paul van Vliet, Kees Torn, Hans Dorrestijn, Dorine Wiersma, Jan Beuving en Brigitte Kaandorp zingen en vertellen over hun liefde voor het kleinkunstlied. Ze strooien met hun favoriete liedjes én anekdotes over het vak. Tijdens de feestelijke bijeenkomst zal ook het eerste exemplaar van het boek worden overhandigd. De voorstelling is toegankelijk voor publiek.

Iedere kleinkunstenaar heeft een zelfgeschreven lied dat hem of haar zeer dierbaar is. Een lied waarin verterende passie, bizar toeval, stil verdriet, schandalig bedrog, diepe spijt, liefkozende taal, ijskoude wraak, vertederend geklungel of lustvol lijden wordt bezongen. Mylou Frencken interviewde collega’s als Youp van ’t Hek, Katinka Polderman, Jeroen van Merwijk, Mike Boddé, Claudia de Breij en nog twintig andere collega’s over hun mooiste lied, en bracht die samen in de bundel Leven in het lied.

 

Over Mylou Frencken

Al vijfentwintig jaar schrijft Mylou Frencken beeldschone liedjes, ook voor andere kleinkunstenaars. Met het verschijnen van deze bundel in mei en de gelijknamige theatertournee Leven in het lied later in het jaar viert ze haar 25-jarig jubileum. Ook toerde ze de afgelopen maanden door Nederland met haar veelgeprezen programma Zinloos Zuchten. Een greep uit de recensies:

‘Mylou Frencken blinkt uit in haar liedjes, luchtigheid en ironie.’ **** NRC Handelsblad

Zinloos Zuchten bevat weer parels.’ **** Het Parool

‘Geheel eigen. Mooi. Puur.’ **** Cabaret.nl

 

Over de voorstelling Leven in het lied

Datum: 12 mei 20.15 uur

Plaats: De Kleine Komedie, Amstel 56 in Amsterdam

Kaarten zijn te koop op de website van het theater:  www.dekleinekomedie.nl