Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Boekpresentatie Hadden de Grieken al raketten?23 september 2020
15:00 - 16:00

NEMO Science Museum
Oosterdok 2
1011VX, Amsterdam


Activiteit: Presentatie

Op woensdag 23 september geven Govert Schilling en Tjarko van der Pol een minicollege over Hadden de Grieken al raketten? in het NEMO Science Museum (Amsterdam).

Hadden de Grieken al raketten? van Govert Schilling en illustrator Tjarko van der Pol is een spannend boek over de geschiedenis van de ruimtevaart voor kinderen vanaf 7 jaar. Boordevol interessante weetjes en met full colour illustraties waarop veel te ontdekken valt!

Ruimtevaart is tegenwoordig heel gewoon. Astronauten pendelen op en neer naar het ruimtestation, er rijden karretjes rond op Mars en we vliegen zo naar de maan. Vroeger konden mensen alleen maar fantaseren over reizen door de ruimte. En dat begon al bij de oude Grieken!

In dit originele boek op groot formaat nemen wetenschapsjournalist Govert Schilling en Tjarko van der Pol (o.a. Pretpark de Poepfabriek) je mee op reis door de spannende geschiedenis van raketten en ruimtevaart, van de oude Grieken tot nu. Zet je ruimtehelm maar vast op, want het aftellen gaat beginnen!

Onze tips: