Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Christian Unge

Christian Unge

Christian Unge werkt als arts in het Karolinksa Universitair Ziekenhuis in Stockholm. Door het water, door het vuur is zijn internationale doorbraak als thrillerauteur. Deel 2 in de serie is het boek: Zeg nooit je naam

Drie vragen aan Christian Unge

Hoe zou je Door het water, door het vuur omschrijven en waar kwam je inspiratie vandaan?

De Tekla-serie kan worden omschreven als een mix van Breaking Bad en The Wire, die  zich afspeelt in een medisch universum. De personages zijn gebaseerd op alle slimme, rare en merkwaardige dokters en verplegers die ik de afgelopen jaren heb ontmoet, maar ze zijn ook gevormd door mijn angsten en tekortkomingen op het gebied van drugs, dood en medische fouten.

Hoe heb je het internationale succes van dit boek ervaren?

Het succes is in zekere zin onwerkelijk en bizar. Het boek is pas net in Zweden uitgekomen en moet zijn reis om de wereld nog maken. Maar ik ben enorm enthousiast, en op dit moment leef ik echt in een droom!

Wat kunnen we hierna nog verwachten?

Ik ben net begonnen met het schrijven van het tweede deel; dat zal donkerder zijn dan het eerste, net als bij alle grote en bekende sequels (The Empire strikes back...). Daarnaast ben ik een spin-off serie aan het afronden over het Tekla Universum, genaamd Ambulance. Die zal worden uitgegeven als een luisterboek. 

Terug naar boven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang een GRATIS e-book bij je aanmelding en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze boeken.