Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Michael Marshall

Michael Marshall

Michael Marshall (Smith) werd in 1965 geboren in het Engelse Cheshire. In 1974 keerde hij met zijn familie terug naar Engeland nadat hij was opgegroeid in de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Australië. Hij studeerde in Cambridge aan Kings College af in filosofie en sociale & politieke wetenschappen. Vanaf 1987 werkte hij als organisator van filmfestivals, als voorlichter en als tijdschriftredacteur.

 

Sinds 1990 is hij actief als freelance vormgever en schrijver. Zijn korte verhalen verschenen in de bundels Best New Horror 2 en 3, Dark Voices 2, 4 en 5, Darklands 1 en 2, Touch Wood en een aantal andere tijdschriften en anthologieën. Hij won in 1991 de British Fantasy Award voor het beste korte verhaal met 'The Man Who Drew Cats' en in 1992 met 'The Dark Land'. In 1991 kreeg hij ook de Icarus Award voor beste nieuweling.

Michael Marshall Smith woont tegenwoordig in Noord-London en werkt aan filmprojecten met de BBC en productiebedrijven. Hij is dol op katten en vindt dat er daar meer van zouden moeten zijn. Hij heeft diverse romans gepubliceerd als Michael Marshall Smith, waarvan de tweede (Vervangers) in meer dan 15 talen verscheen en de derde (Onder ons) in meer dan 10 landen.

In 2001 besloot hij om naast zijn bestaande, meer surrealistische, science fiction-achtige werk thrillers te gaan schrijven. Deze verschijnen onder de 'nieuwe' naam Michael Marshall terwijl de andere boeken blijven verschijnen onder de 'oude' naam Michael Marshall Smith.
 

Helaas, zijn er geen boeken gevonden voor deze bindingswijze.

Terug naar boven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang een GRATIS e-book bij je aanmelding en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze boeken.