Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Tracy Hickman

Tracy Hickman

Margaret Weis en Tracy Hickman vormen het succesvolste Amerikaanse schrijversteam van epische fantasy. Hun zevendelige cyclus De Poort des Doods en De DoodsZwaard Serie worden over de hele wereld verslonden.

Een supersnelle kennismaking

Tracy Hickman
Ik begon in 1975 als missionaris, werkte daarna als vakkenvuller in een supermarkt, bij een bioscoop, als theatermanager en adjunctdirecteur bij de tv. In 1981 ontwierp ik mijn eerste spelmodule voor TSR.

Margaret Weis
Ik ben een geboren verhalenvertelster. Ik schreef samen met Tracy Hickman in 1985 Dragonlance; sindsdien vormen we een team - en hebben succes.

Werkwijze Margaret
Ik woon in een grote schuur. Als ik aan het werk ben laat iedereen me met rust, behalve mijn katten - die willen op mijn armen slapen terwijl ik zit te typen op mijn Mac.

Samen
Ze bedenken samen de ingewikkelde plot, die vaak veertig bladzijden lang is. Margaret schrijft en Tracy vult aan. In De Roos van de Profeet liet Margaret hoofdpersoon Matthew iets oprapen dat zijn leven moest redden - Tracy zei dat het een kristallen bol was met twee vissen erin. Waarom zoiets, vroeg Margaret - en Tracy zei: dat merk je wel aan het eind. Dus zij bleef in spanning...

Liefde van Tracy
Ik ben dol op science fiction. Vooral Isaac Asimov, vanwege zijn personages. Maar ik ben ook beïnvloed door Tolkien.

Passies van Margaret
Schrijven, games, chips eten, klassieke muziek, opera en natuurlijk lezen.

Kijk voor meer informatie op zijn website: http://www.trhickman.com

Helaas, zijn er geen boeken gevonden voor deze bindingswijze.

Terug naar boven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang een GRATIS e-book bij je aanmelding en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze boeken.