Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

De kracht van Atlantis


Ayn Rand

ISBN:
9789021807768
Uitvoering:
Paperback
Omvang:
1373 pag.
Verschenen:
18-11-2017
Genre:
Vertaalde literaire roman, novelle

Van de auteur van De eeuwige bron.

Bestel veilig en betrouwbaar bij onze eigen webshop Boekenwereld.com en het boek wordt gratis bezorgd.

€ 32,50
Bestel

'Wie is John Galt?' Met deze raadselachtige vraag begint De kracht van Atlantis (Atlas Shrugged). De economie van de Verenigde Staten heeft te lijden doordat steeds meer succesvolle industriëlen op mysterieuze wijze verdwijnen, terwijl de overheid behoefte hoger aanslaat dan verdienste. Dagny Taggart zet alles op alles om haar spoorwegmaatschappij draaiende te houden. De naam John Galt staat daarbij voor alles waartegen ze vecht, maar gaandeweg komt ze tot een verrassend inzicht. 

In haar verhaal over een man die de motor van de wereld stilzet presenteert Ayn Rand haar controversiële filosofie van het objectivisme, waarin prestaties en vrije handel voorop staan. In de Verenigde Staten is De kracht van Atlantis volgens de Library of Congress het invloedrijkste boek na de Bijbel. 

 Ayn Rand (1905-1982) is een invloedrijke schrijfster en filosofe. Ze werd geboren in Sint-Petersburg. Als opgroeiend meisje zag ze de negatieve kanten van de Russische revolutie. Na haar afstuderen emigreerde ze in 1926 naar de Verenigde Staten, in haar ogen het land waar een individu zichzelf kan zijn. Wereldberoemd werd ze na het verschijnen van De eeuwige bron, een boek waarover velen zeggen: 'Dit boek heeft mijn leven veranderd.' De kracht van Atlantis is haar magnum opus.

ISBN:
9789021807768
Uitvoering:
Paperback
Omvang:
1373 pag.
Verschenen:
18-11-2017
Genre:
Vertaalde literaire roman, novelle

'Atlas Shrugged is een heldenepos, een ideeënroman en een filosofieboek ineen. Het is spannend, meeslepend, inspirerend en prachtig. En na de eerste driehonderd paginas is de omvang geen probleem meer maar een cadeautje: hoera, het is nog steeds niet uit! Volkskrant ...filmisch en meeslepend NRC Handelsblad **** sterren Juist nu (...) is dit boek interessanter dan ooit. NRC Next

'Het verhaal is pakkend en kent mysterieuze en onverwachte wendingen. De auteur dwingt de lezer de wereld met andere ogen te bekijken. NBD Biblion

Gratis inkijkexemplaar

Onze tips voor de voorleesdagen