Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

FEZ

Simpel en funky food uit de Medina

Proef de magie van de Marokkaanse keuken met dit toegankelijke kookboek van topchef Najat Kaanache. Ontdek de lekkerste Marokkaanse recepten voor ieder seizoen en waan je in de bazaar van Fez. Bereid betaalbare gerechten met rijke smaken, waaronder een dampende stoofschotel met aubergine, Arabische frittata met spinazie of zachtromige avocadohummus met geroosterde ui. Ook leer je cyclisch te koken, door producten te fermenteren zodat je ze ook in andere seizoenen kunt gebruiken. Laat je betoveren en beleef de Marokkaanse keuken in geuren en kleuren.

Lees meer >

Najat Kaanache

Najat Kaanache werd geboren in San Sebastian en kreeg dankzij haar Marokkaanse ouders van kinds af aan de liefde voor eten mee. Ze studeerde in Engeland en woonde een aantal jaren in Den Haag. Op een dag besloot Najat haar culinaire horizon te verbreden. Ze schreef 49 brieven naar de beste restaurants ter wereld om daar als leerling aan te treden. Daarop ontving ze 27 reacties. Gebrand om de magie van het koken te ontdekken, werkte ze bij diverse sterrenrestaurants, waaronder El Bulli en Noma. Op weg naar de top stond ze voor hete vuren, maar haar vasthoudendheid, gedrevenheid en dromerige geest brachten haar ertoe om te leren koken van de beste chefs ter wereld.

Kaanache heeft nu haar eigen restaurant, NUR in de Medina van Fez, waarmee ze al twee jaar op rij de prijs van World’s Best Moroccan Cuisine won. In haar kookboek NAJAT neemt ze je mee naar de pure Marokkaanse keuken en ontdek je in geuren en kleuren de verborgen smaken van dit betoverende land. In haar kookboek FEZ proef je de Marokkaanse keuken in vier seizoenen.

Haar kookboek NAJAT stond op de shortlist van Het Gouden Kookboek 2019. Uit het juryrapport: 'Bij het doorbladeren spat de bijzondere fotografie van de pagina's af', uit het juryrapport van Het Gouden Kookboek 2019.

Meer boeken van deze auteur
29,99

Je bestelt en rekent af bij:

  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Regelmatig gratis e-books
Bindwijze
hardback
  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789024591749
  • Pagina's: 256
  • Publicatiedatum: 15-03-2022
Niet op voorraad

Gratis verzending

Op werkdagen voor 21.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij:

  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:
  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
Bekijk de inhoud van dit boek ➔

Proef de magie van de Marokkaanse keuken met dit toegankelijke kookboek van topchef Najat Kaanache. Ontdek de lekkerste Marokkaanse recepten voor ieder seizoen en waan je in de bazaar van Fez. Bereid betaalbare gerechten met rijke smaken, waaronder een dampende stoofschotel met aubergine, Arabische frittata met spinazie of zachtromige avocadohummus met geroosterde ui. Ook leer je cyclisch te koken, door producten te fermenteren zodat je ze ook in andere seizoenen kunt gebruiken. Laat je betoveren en beleef de Marokkaanse keuken in geuren en kleuren.

Najat Kaanache

Najat Kaanache werd geboren in San Sebastian en kreeg dankzij haar Marokkaanse ouders van kinds af aan de liefde voor eten mee. Ze studeerde in Engeland en woonde een aantal jaren in Den Haag. Op een dag besloot Najat haar culinaire horizon te verbreden. Ze schreef 49 brieven naar de beste restaurants ter wereld om daar als leerling aan te treden. Daarop ontving ze 27 reacties. Gebrand om de magie van het koken te ontdekken, werkte ze bij diverse sterrenrestaurants, waaronder El Bulli en Noma. Op weg naar de top stond ze voor hete vuren, maar haar vasthoudendheid, gedrevenheid en dromerige geest brachten haar ertoe om te leren koken van de beste chefs ter wereld.

Kaanache heeft nu haar eigen restaurant, NUR in de Medina van Fez, waarmee ze al twee jaar op rij de prijs van World’s Best Moroccan Cuisine won. In haar kookboek NAJAT neemt ze je mee naar de pure Marokkaanse keuken en ontdek je in geuren en kleuren de verborgen smaken van dit betoverende land. In haar kookboek FEZ proef je de Marokkaanse keuken in vier seizoenen.

Haar kookboek NAJAT stond op de shortlist van Het Gouden Kookboek 2019. Uit het juryrapport: 'Bij het doorbladeren spat de bijzondere fotografie van de pagina's af', uit het juryrapport van Het Gouden Kookboek 2019.

Meer boeken van deze auteur

Gratis inkijkexemplaar

Vaderdagtips: