Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Het vrije brein


Idriss Aberkane

ISBN:
9789024577125
Uitvoering:
Paperback
Omvang:
pag.
Verschenen:
20-10-2017

Het vrije brein van Idriss Aberkane pleit voor nieuwe leermethoden en een persoonlijke revolutie. Ons brein kan veel meer dan we denken! Hoe? Door eerst ons olifantentouwtje te breken*. 

Bestel veilig en betrouwbaar bij onze eigen webshop Boekenwereld.com en het boek wordt gratis bezorgd.

€ 20.99
Bestel

In principe kan iedereen wiskunde leren, verscheidene talen spreken en zich allerlei vaardigheden eigen maken. Behalve een werkgeheugen hebben we ook een procesgeheugen, een verhalend geheugen en een ruimtelijk geheugen. Daarmee kan ons brein nieuwe wegen of snelheden vinden. Idriss Aberkane geeft uitleg, biedt denkopdrachten en houdt een enthousiast pleidooi voor spelend leren en de bevrijding van onze hersenen. Een geniale brain-opener voor iedereen. 

*Als je een heel jong olifantje een touwtje om zijn poot doet, kan hij niet weglopen. Dertig jaar later loopt hij nog niet weg, als hij datzelfde babytouwtje aan zijn poot heeft. Zo is het ook met ons brein: op heel veel terreinen laten jij en ik ons onnodig beperken. Dus: weg met dat touwtje. 

Idriss Aberkane (1987, van Marokkaans-Franse afkomst) is internationaal onderwijsadviseur en een sprankelende persoonlijkheid. Hij heeft drie doctoraten: in neurowetenschappen, filosofie en economie. Het vrije brein is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar leermethoden en de werking van ons geheugen. 

ISBN:
9789024577125
Uitvoering:
Paperback
Omvang:
pag.
Verschenen:
20-10-2017

'Een belangrijk boek, omdat Aberkane ontwikkelingen in de neurowetenschap uitlegt aan het grote publiek, én aan wetenschappers uit andere disciplines.' 

Pierre Collet, Universiteit van Straatsburg

'Een explosief boek.'

Le Point

'Zeer informatief en baanbrekend.'

NBD Biblion

Gratis inkijkexemplaar

Onze tips voor een onvergetelijke zomer!