Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Let niet op de rommelISBN:
9789021808918
Uitvoering:
Paperback
Omvang:
272 pag.
Verschenen:
14-09-2013

Verhalen van eenzaamheid en vervuiling in de grote stad

Bestel veilig en betrouwbaar bij onze eigen webshop Boekenwereld.com en het boek wordt gratis bezorgd.

€ 20.99
Bestel

Verhalen over drama’s achter de voordeur

Henk Plenter heeft meer dan veertig jaar woningen opgeruimd voor de GGD Amsterdam. In dit boek vertelt hij met wijsheid en humor wat hij allemaal mee heeft gemaakt: ernstig vervuilde mensen, psychiatrische probleemgevallen, eenzaam overledenen, doorgeschoten dierenliefhebbers en andere drama’s achter de voordeur.
Coauteur van dit boek is journaliste Annemiek van Kessel. Het woord vooraf is van Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam.

ISBN:
9789021808918
Uitvoering:
Paperback
Omvang:
272 pag.
Verschenen:
14-09-2013

'Waanzinnig knap wat Plenter deed. '

Geert Mak  -In Amsterdam bestaat een onderwereld waar zelden nog licht komt, een wereld van chaos, verderf en totale eenzaamheid. Henk Plenter pendelde jarenlang heen en weer, tussen het normale leven en deze stad van waanzin. Plenter was een begrip. Ooit liep ik een paar weken met hem mee. Met zware slagen bonkte hij op de deuren: Gezondheidsdienst. Plenter hier! Uit de brievenbussen stonk het naar muizenpis, vergane kranten of erger, er werd gescholden en geraasd, Plenter bleef de rust zelve, stevig en tegelijk diplomatiek. Ook in deze onderwereld had hij een natuurlijk gezag. Het was waanzinnig knap wat hij deed. Er zou een monument moeten worden opgericht voor mannen en vrouwen als Henk Plenter, dat legioen van moedige en nuchtere dienaren van de publieke zaak dat, in alle bezuinigingen en gekakel, de stad overeind houdt. Damiaan Denys, hoogleraar psychiatrie Universiteit van Amsterdam '

Let niet op de rommel is een uitzonderlijk geslaagde illustratie van een onbekend ziektebeeld aan de hand van authentieke verhalen uit Amsterdam, levendig uit de eerste hand verteld door een GGD-expert met veertig jaar ervaring. Een must read voor wie de echt zieke verzamelaars wil leren kennen. John van den Heuvel, misdaadverslaggever -Henk Plenter en Annemiek van Kessel zijn erin geslaagd een belangrijk grote-steden-probleem te ontdoen van abstractie en terug te brengen tot een voor ieder begrijpelijk dilemma. Hun boek biedt in een onthullende blik op een wereld, die normaliter verborgen blijft achter alledaagse gevels in Amsterdamse buurten. Wat beklijft aan Let niet op de rommel is de nuchtere maar respectvolle manier waarop Henk Plenter zijn belevenissen vertelt en Annemiek van Kessel iedere casus heeft beschreven. Sommige verhalen wíl je misschien niet lezen, maar je doet het toch. Iedere Amsterdammer zou dit boek moeten kopen. Iedere niet-Amsterdammer trouwens ook. Op rommel hoef je misschien niet te letten, je moet het wel zien.

'Een boeiend, soms schokkend en onthutsend, maar ook met humor en mededogen geschreven portret van het leven van een groep mensen dat meestal voor ons verborgen blijft.' NBD Biblion Plenter beschrijft de soms zeer schrijnende situaties met respect, humor en empathie. Dierplagen

Gratis inkijkexemplaar

Onze tips voor een onvergetelijke zomer!