Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Najat

80 kleurrijke recepten en verhalen uit magisch Marokko

Najat - cover
Najat - achterkant

‘Een aanrader voor iedereen die naast de thuiskeuken van Marokko ook de restaurantcultuur wil leren kennen.’ Uit het juryrapport van Het Gouden Kookboek 2019.

Echt Marokkaans koken leer je pas echt met dit kookboek van Najat Kaanache. Ze werkte bij de beste sterren¬restaurants ter wereld, waaronder El Bulli en Noma, en heeft nu haar eigen restaurant, NUR, in de medina van Fez. Koken met natuurlijke ingrediënten, maar wél met sterallures.Najat Kaanache neemt je in dit kookboek mee op een culinaire reis door Marokko. Een kleurrijk boek met 80 recepten, achtergrondverhalen en schitterende fotografie.

'Bij het doorbladeren spat de bijzondere fotografie van de pagina's af', uit het juryrapport van Het Gouden Kookboek 2019.

Lees meer >
Over de auteur

Najat Kaanache

Najat Kaanache

Najat Kaanache werd geboren in San Sebastian en kreeg dankzij haar Marokkaanse ouders van kinds af aan de liefde voor eten mee. Ze studeerde in Engeland en woonde een aantal jaren in Den Haag. Op een dag besloot Najat haar culinaire horizon te verbreden. Ze schreef 49 brieven naar de beste restaurants ter wereld om daar als leerling aan te treden. Daarop ontving ze 27 reacties. Gebrand om de magie van het koken te ontdekken, werkte ze bij diverse sterrenrestaurants, waaronder El Bulli en Noma. Op weg naar de top stond ze voor hete vuren, maar haar vasthoudendheid, gedrevenheid en dromerige geest brachten haar ertoe om te leren koken van de beste chefs ter wereld.

Kaanache heeft nu haar eigen restaurant, NUR in de Medina van Fez, waarmee ze al twee jaar op rij de prijs van World’s Best Moroccan Cuisine won. In haar kookboek NAJAT neemt ze je mee naar de pure Marokkaanse keuken en ontdek je in geuren en kleuren de verborgen smaken van dit betoverende land. In haar kookboek FEZ proef je de Marokkaanse keuken in vier seizoenen.

Haar kookboek NAJAT stond op de shortlist van Het Gouden Kookboek 2019. Uit het juryrapport: 'Bij het doorbladeren spat de bijzondere fotografie van de pagina's af', uit het juryrapport van Het Gouden Kookboek 2019.

Meer boeken van deze auteur
34,99

Je bestelt en rekent af bij:

  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Regelmatig gratis e-books
Bindwijze
Hardback
Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789024586202
  • Pagina's: 304 pagina's
  • Literaire prijzen:

    Je bestelt en rekent af bij:

    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:
    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact


    Bekijk de inhoud van dit boek ➔

    Echt Marokkaans koken leer je pas echt met dit kookboek van Najat Kaanache. Ze werkte bij de beste sterren¬restaurants ter wereld, waaronder El Bulli en Noma, en heeft nu haar eigen restaurant, NUR, in de medina van Fez. Koken met natuurlijke ingrediënten, maar wél met sterallures.Najat Kaanache neemt je in dit kookboek mee op een culinaire reis door Marokko. Een kleurrijk boek met 80 recepten, achtergrondverhalen en schitterende fotografie.

    'Bij het doorbladeren spat de bijzondere fotografie van de pagina's af', uit het juryrapport van Het Gouden Kookboek 2019.

    Schrijf je in voor de nieuwsbrief

    Ontvang een GRATIS e-book bij je aanmelding en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze boeken.