Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Springtij


Femke Roobol

ISBN:
9789021809304
Uitvoering:
E-book
Omvang:
352 pag.
Verschenen:
06-03-2014
Genre:
Literaire roman, novelle

Bestel veilig en betrouwbaar bij onze eigen webshop Boekenwereld.com.

€ 3.99
Bestel
Femke Roobol, Springtij

Na de noodlottige watersnoodramp gaat Sara op zoek naar haar echte moeder...

s-Gravendeel, 1953. Sara Groeneveld overleeft als door een wonder de watersnood. Haar moeder is echter voor haar ogen meegesleurd door het kolkende water. Sara wordt met haar dochtertje Ellie ondergebracht in de Ahoy-hal in Rotterdam, samen met vele andere vluchtelingen. Hier sluit ze vriendschap met de stuurse verpleegster Catharina uit Dordrecht.

Vlak voor de noodlottige nacht heeft Sara een houtskooltekening gevonden, weggeborgen in een la. `Saartje en haar moeder staat erop. Maar de vrouw lijkt niet op haar moeder. Wie was zij dan wel? En waar is haar echte moeder?

Al Saras zekerheden vallen weg. Langzaam komt ze tot de conclusie dat ze haar eigen levensverhaal opnieuw moet invullen. Haar verleden, maar ook haar toekomst. Met de hulp van Catharina gaat ze op zoek naar de waarheid.

Femke Roobol (1966) studeerde Italiaans in Leiden. Na haar studie woonde ze in Duitsland en Engeland. Terug in Nederland werkte ze als docent en taaltrainer. Femke is getrouwd en heeft twee studerende kinderen, en woont samen met haar man in Stompetoren, een dorp in de buurt van Alkmaar. Springtij is haar tweede roman. Haar debuut, De laatste winter, verscheen in 2013.
ISBN:
9789021809304
Uitvoering:
Book
Omvang:
352 pag.
Verschenen:
06-03-2014
Genre:
Literaire roman, novelle

Gratis inkijkexemplaar

Onze tips voor de Boekenweek